Fehérbot-ünnep St. Martinnal

Írta:  Temesi László 2018.10.29.

 

A Fehérbot Nemzetközi Napja alkalmából színvonalas műsort rendeztek október 19-én a Kondor Béla Közösségi Házban.

A Fehérbot Nemzetközi Napja alkalmából színvonalas műsort rendeztek október 19-én a Kondor Béla Közösségi Házban, ahol a nagyterem megtelt érdeklődőkkel. A sztárvendég St. Martin előadóművész volt.

P1510144

A rendezvényt Fodor Ágnes, a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének elnöke nyitotta meg, s egyben megköszönte az önkormányzat támogatását.

-Fontos ez a nap a számunkra, amely éppen fél évszázada a figyelem középpontjába helyezi a vakokat, illetve a gyengénlátókat világszerte – mondta. – S fontos, hogy az önkormányzat, ahol tud, segít rajtunk, segíti rendezvényeink megtartását. A legfontosabb támogatás, segítség azonban az emberi kapcsolatokon keresztül érkezik hozzánk. A látás sérültek életében a barátok, a családtagok jelentik a legnagyobb kincset, hiszen nekünk komoly hátrányokat kell leküzdeni az épekhez képest.

Az önkormányzat részéről Szarvas Attila alpolgármester mondott köszöntőt, többek között a következőket hallottuk tőle:

-Két évvel ezelőtt találkoztam Fodor Ágnessel, aki azt mondta nekem, lenne egy kis közösség, amely szívesen találkozna rendszeresen, de nincs hol, ahol otthonra lelhetnek, segítsek. Köszönet a Kondornak, hogy havi rendszerességgel befogadta ezt a kis csapatot, amely jól érzi itt magát. Egy látó ember nehezen érti meg, milyen lehet az, hogy nem látom azt, ami körülvesz. Csak olyankor érti meg jobban, amikor romlik a szeme, nehezebben lát és szemüveg után jár. Egy biztos, mindenkinek meg kell értenie, a gyengénlátókért többet kell tenni, segíteni kell rajtuk!

Ezután Horváth Dani furulyázott, Domoszlai János, Bilicsi Mónika énekelt, Mészáros Gábor zongorázott, a Szarkaláb zenekar játszott és St. Martin koncertezett. A kiváló előadóművész elmondta, örömmel jött ide, régi barátja, Mészáros Gábor hívására, akivel még „duettezett” is. Szép este volt, a fehérbot napjának méltó megünneplése.