Utazás a Karinthy körül

Írta:  P.A. 2018.11.12.

Az iskola életét bemutató tárlatot rendezett be a Tomory Lajos Múzeum segítségével a Karinthy Frigyes Gimnázium a Kossuth téri Pavilon galériában.

Az iskola életét bemutató tárlatot rendezett be a Tomory Lajos Múzeum segítségével a Karinthy Frigyes Gimnázium a Kossuth téri Pavilon galériában. A tablók az iskola történetén kívül a tanítási időn túli foglalkozásokat, képzéseket és az iskolai élet egyéb különböző szegmenseit mutatják be.
A megnyitón résztvevőket és a kiállítás készítőit Kéthelyi Mátyás, a XVIII. kerületi önkormányzat Köznevelési, Közművelődési és Sport irodájának vezetője köszöntötte, kiemelve a Karinthy Gimnáziumban az 1986-os megnyitás óta felvállalt angol és német nyelvű oktatási program sikerességét.
- Indulása óta komoly nevelői munkát végez a gimnázium, és már a kezdetektől felvette a versenyt a belvárosi, patinás gimnáziumokkal. Mára pedig nem csak a főváros, hanem az ország egyik kiemelkedő gimnáziuma lett – fogalmazott az irodavezető.

karinthy1

karinthy2

karinthy3

A Karinthy Gimnáziumban minden évben tucatnyi diák szerez nemzetközi érettségi bizonyítványt, aminek segítségével a világ számos egyetemén folytathatják tanulmányaikat. Az angol, és általában az idegen nyelvek ismeretét emelte ki a kiállítást megnyitó Kéri Kitty. A színművésznő 1987-ben kezdte meg tanulmányait a Karinthyban, pedig a XI. kerületből kellett ehhez nap mint nap utaznia.

- Már egy másik, drámatagozatos gimnáziumba jelentkeztem, amikor az általános iskolánkban bemutatkozó órát és felvételit tartott a Karinthy Gimnázium. Újdonság volt, és mivel akkor már kezdtem angolul tanulgatni, érdekelt és beültem erre az órára, majd fel is vettek - emlékezett vissza Kéri Kitty. – Mit keresett egy színésznőnek készülő lány ebben az iskolában? Ezt most tudom megválaszolni. A magabiztos nyelvtudáson kívül egy különleges gondolkodásmódot, és azt a fajta nyitottságot tanulhattam itt meg, ami nélkül például a színészi hivatás sem művelhető. Most pedig már karinthys szülőként is a közösséghez tartozom, és örömmel látom, hogy a fiam milyen boldogan jár ebbe a gimnáziumba.
A Karinthy Gimnázium kiállítása február 15-ig (keddtől-szombatig 14 és 16 óra között) látogatható.