Kacagás, brummogás, nyávogás a kiskönyvtárban

Írta:  Gönczöl András 2018.11.27.

Marék Veronika Boribon cicája című meséjét mutatta be a Nefelejcs Bábszínház a PIK könyvtárban.

Sokan azt hiszik, hogy amit nem hirdetnek meg a Facebookon, az nincs is. Tévednek. A FSZEK Pestszentimrei könyvtára „csupán” egy kör-e-mailban tudatta olvasóival, hogy november 23-án Marék Veronika Boribon cicája című meséjét láthatják a Nefelejcs Bábszínház előadásában. Telt ház lett.

bab1

bab2

A már komoly helyismerettel rendelkező Erdélyi Erika bábmester az előadást megelőzően a számos nyújtózkodó kezecske láttán arra kérte a nagyérdeműt, hogy a szereplők simogatásával várjanak a mese végéig. Ám a kezek fent maradtak, és a felhangzó programindító zenére vad csápolásba kezdtek. Érdemes megemlíteni, hogy a lüktető, jó ritmusú zene még a kísérő szülőket is mozgásra ingerelte. Erdélyi Erika örökmozgó képessége mellett hol mesélt, hol brummogott, és nyávogásból is jelesre vizsgázott. Gyakran kísérte az előadást gyermekkacaj, ám voltak pillanatok, amikor a könyvtárba tévedt – talán utolsó – őszi légy zümmögése is hallható volt.
Mondani sem kell: miután leeresztette jelképes függönyét a bábszínház, simogatásra kész kezecskék tucatjai köszönték meg a szereplőknek és természetesen az őket mozgató bábművésznek a mesés délutánt. Kijutott a köszönetekből Fodor Betty könyvtárosnak is. Egy négygyermekes apuka mesélte:
– Négy gyermekkel a mai napig nem sikerült eljutnunk a belvárosi Puskin Kuckóba, ahol rendszeresen tartanak bábelőadásokat, így nagy örömmel vettem az előadás házhoz jövetelét.
A program önkormányzati támogatással valósulhatott meg.