„Gyöngyvirágos” adventváró reménységgel

Írta:  T.L. 2018.12.04.

Reménységgel teli adventvárót rendeztek november utolsó napján a Gyöngyvirág Szociális Szolgálat Reménység Nappali Szolgálat Fogaras utcai épületében és udvarán.

Reménységgel teli adventvárót rendeztek november utolsó napján a Gyöngyvirág Szociális Szolgálat Reménység Nappali Szolgálat Fogaras utcai épületében és udvarán, ahol reggeltől késő délutánig több százan fordultak meg. A vidám és igen tartalmas program vonzotta az időseket és a fiatalokat, akik egy percig sem unatkoztak…

„Van-e érzés, mely forróbban és rejtelmesebben megdobogtatja az emberi szívet, mint az ünnep és a várakozás izgalma?” Márai Sándor szavai – a meghívón - különösen ezekben a hetekben, így a karácsonyhoz közeledve igazán érvényesek. A Reménység Nappali Szolgálatban ez volt az első adventváró nagyszabású rendezvény, amelyet Dömötör István, alpolgármester nyitott meg, beszédében kiemelve, hogy mennyire fontos ilyenkor a várakozás.

gyongy1

gyongy2

gyongy3

-Ahogy idősödik az ember, átalakul az érzés, mert míg gyerekként elsősorban az ajándékokat, a játékokat várjuk és a gyönyörűen feldíszített karácsonyfára csodálkozunk rá, addig felnőttként a legfontosabb, hogy ilyenkor együtt a család - így foglalható össze röviden az alpolgármester mondani valója. Timárné Penczi Ildikó, a Gyöngyvirág Szociális Szolgálat vezetője – ide három nappali szolgálat tartozik, köztük a Reménység -, jó házigazdának és szervezőnek bizonyult munkatársaival, amit az is bizonyít, hogy gördülékenyen peregtek a programok. Az udvaron felállított sátorban óránként mutatták be tehetségüket a kerület óvodásai és iskolásai prózában, táncban, énekben és sportban. Az udvaron „árusok” árulták portékáikat, petákért hozzá lehetett jutni saját készítésű szőnyeghez, ékszerhez, képeslaphoz, könyvjelzőhöz, karácsonyi díszekhez. Ezeket a szebbnél szebb termékeket, javarészt a szolgálatba járó épek és fogyatékosok készítették, igazán remek karácsonyi ajándékok… Odabent az épületben pedig kézműves foglalkozásokat tartottak. Természetesen nem hiányozhatott a színes a forró tea, a virsli, a kürtös kalács és a sütemény.

-Úgy érzem, nagyon jól sikerült az első adventvárónk, amelyre igen sokan, csaknem háromszázan jöttek el! – újságolta örömmel Timárné Penczi Ildikó. – A nappali ellátásban részt vevők legalább nyolcvan százaléka eljött, de az étkeztetést igénybe vevők közül is sokan. Reméljük, a Reménységben jövőre is megrendezhetjük adventvárónkat.