Rendőröket jutalmazott a közalapítvány

Írta:  K.Gy. 2018.12.22.

A kerületi rendőrök egész éves munkáját köszönte meg a "Közalapítvány a XVIII. kerület Közbiztonságáért" Közalapítvány a december 17-én átadott jutalmakkal.


A rendőrség tevékenységének finanszírozása központi költségvetési feladat, ám az önkormányzatoknak lehetőségük van arra, hogy hozzájáruljanak a közbiztonságért folytatott munka sikeréhez. A XVIII. kerületben erre az önkormányzat által létrehozott "Közalapítvány a XVIII. kerület Közbiztonságáért" Közalapítvány ad lehetőséget, amely az év során tárgyi és anyagi eszközökkel támogatja a kerületi rendőrkapitányságot. Hagyomány, hogy az év végén az alapítvány a kapitányság javaslata alapján pénzzel jutalmazza azokat a rendőröket, akik kiemelkedő munkát végeztek az eltelt tizenkét hónap alatt.

VAA 8905 copy

VAA 8936 copy


Az idei ünnepséget december 17-én tartották a Polgármesteri Hivatal tanácstermében. Ughy Attila polgármester, aki egyben az alapítvány kuratóriumának elnöke is, úgy fogalmazott: örül, hogy az alapítvány lehetővé teszi, hogy a kerületiek teljes közösségének nevében köszönetet tudjon mondani a közösségért végzett munkáért. Az elnök emlékeztetett, hogy 2018-ban a XVII. és a XVIII. kerületben volt a legkevesebb olyan elkövetés, ami rendőri reakciót követelt, és a felderítési mutatók is igen jók, ami azt jelenti, hogy a fővárosban közbiztonság tekintetében a legjobbak között van Pestszentlőrinc-Pestszentimre.
Dr. Jánosik István címzetes rendőr-ezredes, kapitányságvezető beszédében megköszönte az önkormányzatnak, hogy az alapítvány segítségével támogatja a rendőrséget, hozzátette: a siker ennek a segítségnek is köszönhető. A kapitányságvezető kifejezte, reméli, hogy a jó kapcsolat a testület és az önkormányzat között megmarad.
Ughy Attila a jutalmakat Lévai István Zoltán alpolgármesterrel, a kuratórium alelnökével közösen adta át. A jutalmazottak: Tóth Tamás őrnagy, Uszléber Angéla címzetes őrnagy, Szabó Bettina hadnagy, Kovács Béla főtörzsőrmester, Mikola Csaba Péter főtörzsőrmester, Rákóczi Róbert főtörzsőrmester, Szigeti Zsolt főtörzsőrmester, Fekete Roland őrmester, Torzsás Csaba őrmester, Bálint Edina közalkalmazott, Ferenczné Búzás Gabriella közalkalmazott, Tóthné Kormányos Zsuzsanna közalkalmazott.