Műsoros est a rászorulóknak

Írta:  Bodzay Zoltán 2018.12.27.

Étellel, itallal, műsorral, élelmiszercsomaggal és használtruhával fogadták a szervezők december 21-én a környék nehezebb sorban élő lakosait a PSK épületében.


Sok étel- és csomagosztó akció van a kerületben az ünnep előtti időszakban, de a pestszentimrei helyszínen már csaknem húsz esztendeje ez a hagyományos gyakorlat ilyenkor a rászorulók megsegítése érdekében. A karácsonyt megelőző napokban hagyományosan megtartott rendezvényt a helyi vállalkozói kör, az önkormányzat és a sportegyesület szervezte ezúttal is Pestszentimrén.
Nagyjából ugyanazokat az ismerős arcokat lehet felfedezni a vendégek körében – mondta el köszöntőjében Lévai István Zoltán – noha mindig vannak olyanok, akik sajnos már nem jöhetnek el az eseményre. Minthogy ebben az évben a szokásosnál valamivel kevesebben látogattak el a rendezvényre, az önkormányzat által összeállított élelmiszercsomagból minden megjelent kettőt vihet haza – jelentette be az alpolgármester.

etel1

etel2

etel3


Lévai István Zoltán hozzátette: nem gondolja senki, hogy ettől az eseménytől alapvetően megváltozna a sorsa az ide látogatóknak. Ez mégis egy gesztus a szervezők részéről ilyenkor, advent idején, hogy legyen egy olyan estéjük a nehezebb sorsúaknak is, amikor társaságban vannak és egy tál melegétel és zene mellett jól érezhetik magukat.
A helyi vállalkozók képviseletében a főszervező Perge László köszöntötte a közönséget, akiknek jó szórakozást kívánt erre az estére. Aki akart, az a felkínált ruhák és cipők között válogathatott, mások inkább az élő zenés műsorra vártak, amelyet egyorgonista, billentyűs hangszeres és egy gitáros szolgáltatott a közönségnek. Fogyott a finom székelykáposzta, illetve forralt bort is kaptak az esemény résztvevői, akik között beszélgető csoportok alakultak ki, majd a műsoros est folyamán a zenéé lett a főszerep.