Megint százak futottak a Bókayban a malacért

Írta:  R.F. 2019.01.02.

Immáron 11. alkalommal rendezték meg a Szilvesztert megelőző napon az ismert Malacvágtát.

Immáron 11. alkalommal rendezték meg a Szilvesztert megelőző napon az ismert Malacvágtát, amely évről évre népszerűbb esemény, s már nem csak a kerületi sportszerető emberek körében.
A futásra, szabadtéri sportolásra kiválóan alkalmas időjárásnak is köszönhetően a 11+1 futam során mindenki bemutathatta, mit tud a különböző távokon, a Bókay-kert ösvényein. A legfiatalabbaktól, a felnőtteken és a veteránokon át, a babakocsis hölgyfutamig (300 és 5000 méter között írták ki a távokat az önkormányzat rendezte futóversenyen) mindenki számára lehetőség nyílt arra, hogy bő egy nappal a szilveszteri vendégeskedés előtt bemutassa, hogy nem csak a pezsgősüveg felbontásában profi...
Eszes János, az önkormányzat sportreferense örömmel mesélte, hogy az idén ismét többen jöttek el a Malacvágtára, mint tavaly.
-Remélem, ez jelzi azt is, hogy egyre sportosabb az egyébként is sportszerető kerület.

VAA 9470 copy

VAA 9487 copy


Feltételezhetően igen, mert olyan nyüzsgés volt a különböző korosztályok rajtjánál, mintha csak nagy nemzetközi versenyen álltak volna rajthoz a futók.
A főfutamon a juniorok, a felnőttek és a veteránok (közülük a legidősebb a 80 évesnél is idősebb Hofbauer István volt) egy mezőnyben álltak rajthoz, hogy aztán három kör, egészen pontosan 5100 (így jó!!!) méter megtétele után szakíthassa át a célszalagot győztes, aki nem volt más, mint Kardos Bence.
A fiatalember elmondta, hogy rendszeresen fut, nem is tudja elképzelni másként az életét.
-Hónapokon át készültem erre a versenyre, s nem is csalódtam, mert végig bírtam a távot, s pontosan a jó hajrámnak köszönhetően nyertem. Nem mondom, hogy könnyű volt, elfáradtam, de megérte, mert győzelemnek is, sült malacnak is örülhetek – mondta a fiatalember.
A díjakat és az érmeket Hörl Kálmán, a Lőrinc 2000 SE elnöke és Baumann Gizella, a Városgazda Utánpótlás Akadémia szakmai igazgatója adta át.