Nyugodt baba az év első újszülöttje

Írta:  P.A. 2019.01.17.

Az idei év XVIII. kerületi első újszülöttjét köszöntötte Ughy Attila polgármester, és Dömötör István alpolgármester január 14-én, a pestszentlőrinci Kisasszonyfa utca egyik családi házában.

 

Az idei év XVIII. kerületi első újszülöttjét köszöntötte Ughy Attila polgármester, és Dömötör István alpolgármester január 14-én, a pestszentlőrinci Kisasszonyfa utca egyik családi házában. A kisfiú, Gréts-Vrancsik András újév napján reggel fél nyolckor született.

Téka 1 of 6 copy

Téka 5 of 6 copy

- Nagyon jó és nyugodt baba. Csak akkor sír, ha éhes, vagy ha tele van a pelusa, de az éjszakákat már szinte végig alussza. Általában 4-5 órát alszik egyhuzamban – mondta el Gréts-Vrancsik Anita, a 2800 gramm súllyal és 47 centiméteres hosszúsággal született kisfiú büszke édesanyja.

Andris az első gyermek a családban, de szülei szeretnék, hogy idővel majd legyen egy testvére is.

Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata 2015-ben indította el a babakelengye programját, melynek keretében minden, XVIII. kerületi lakcímmel rendelkező újszülöttet a védőnői hálózat segítségével egy-egy kezdő babaápolási csomaggal látják el. Erre az akcióra jelenleg évente 7 millió forintot áldoz az önkormányzat.

- Negyedik éve köszöntjük fel külön az adott év első pestszentlőrinc-pestszentimrei újszülöttjét. Az ilyenkor szokásos ajándékcsomagban a babaápoláshoz szükséges alapvető holmik találhatók meg – mondta el a Ughy Attila.