Előválasztás, előkampány

Írta:  G.A. 2019.01.30.

 

Ismét megnyitotta kapuit az MSZP kerületi irodájában január 28-án a Bal 18 Közéleti Kávézó. A vendég Horváth Csaba főpolgármester-jelölt volt.

A rendezvény helyszínére belépve sorban állás fogadott, amire volt magyarázat. Köztudott, hogy a baloldali főpolgármester-jelöltek – Horváth Csaba és Karácsony Gergely – előválasztás keretében a budapestiekre bízzák, ki legyen Tarlós István majdani kihívója. A kerületi szimpatizánsok a kávézást megelőzően, itt és most leadhatták a voksaikat.

VAA 1267 copy
A rendezvény moderátori feladatait ellátó újságíró, Gyuricza Péter köszöntő szavait követően a „mindent tudni szeretnénk az előválasztásról” kéréssel fordult a vendég felé, aki így válaszolt:
– Érdemes a választási hajlandósággal kezdenem. A friss hírek szerint mintegy 2500 szavazatot adtak le a mai napon. Összességében az ötezer egy minimális elvárásnak tekinthető, és tízezer szavazattal már átlépnénk egy lélektani határt. Ez utóbbi mennyiség elérésével már komoly hajlandóságról is beszélhetnénk. Miután mindenre kíváncsi a hallgatóság, szeretnék kitérni arra, miben gondolkodunk azonosan Karácsony Gergellyel, és milyen kérdésekben vannak eltérések közöttünk. Meglátásom szerint szakmai kérdésekben nincsenek jelentős különbségek, ám ami a politikai gondolkodást illeti, magam csak a baloldali egységben hiszek, míg az eddigi kijelentései ismeretében Karácsony Gergely engedékenyebb ebben a kérdésben, azaz abban, hogy kivel tervez együttműködést a megválasztása esetén. A személyekre leadott voksok száma eldöntheti, mely irányzat a népszerűbb a budapesti szimpatizánsaink számára.
Az est folyamán szóba került az egészségügy és az oktatás helyzete is, akárcsak a jelenlegi városvezetés munkája.
A rendezvény házigazdája Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő és Szaniszló Sándor fővárosi képviselő volt.