„Tavaszi hadjáratra” lesz szükség a bent maradáshoz

Írta:  Róth Ferenc 2019.02.07.

A PSK-nak bravúrokra is szüksége lesz ahhoz, hogy az ősszel kezdődő új bajnokságot is az első osztályban kezdhesse.

Nem gond nélküli a BLSZ I. osztályában szereplő PSK futballcsapatának a helyzete. Az együttesnek bravúrokra is szüksége lesz ahhoz, hogy az ősszel kezdődő új bajnokságot is az első osztályban kezdhesse. Erről is kérdeztük a csapat 47 éves edzőjét, az egykori labdarúgót, Laczik Csabát.

VAA 4217 copy
– Kezdjük a lényeggel: hányadik helyen állnak?
– A tizennegyediken, tehát rezeg a léc, de egyelőre nem esett le.
– Nem is fog?
– Meggyőződésem, hogy nem, s az őszt is az első osztályban kezdjük.
– Optimista, de mire alapozza?
– Arra, hogy egyre jobban megismerem a csapatot, és látom, hogy akarja a bent maradást. Elég talán csak annyi, hogy kőkemény alapozást csinálunk, s végig is csináljuk, ami azt jelzi számomra, hogy nem leszünk kiesők.


Tanulva a hibákból


– Mire lesz szükség ehhez a pályán, túl azon, hogy jól kell venni az akadályokat?
– Úgy érzem, a rutin, a tapasztalat lesz a döntő tavasszal. Ezeket az ősz folyamán megszerezték a srácok, még ha a saját hibáik alapján is.
– Vagyis?
– Abban biztos vagyok, hogy ezek a fiatal, többségükben még a huszadik évüket sem betöltött gyerekek a hibáikból okulva kezdik meg a tavaszi szezont.


A legjobb döntést


– Mikor lenne nyugodt és elégedett?
– Ami a helyezést illeti, akkor, ha az utolsó forduló után a 11. helyen lennénk, vagyis nem kellene „frászban” végigülni az utolsó meccseket.

 

A Táncsics utcai füves pálya kiváló minőségű, ennek is köszönhető, hogy az utánpótláskorúaknál hét csapat szerepel a különböző bajnokságokban. A 7, 9 és 11 évesek részt vesznek a Bozsik-programban. A PSK-ban sportoló, az utánpótláshoz tartozó gyerekek életkora 7-től 19 évig terjed. Az egyesület az önkormányzat támogatásával, tagdíjakból, valamint szülői hozzájárulásokból működik.

 


– Az utánpótlás biztatást adhat ehhez, vagyis lehet jövőképük a PSK-focistáknak?
– Ha azt nézem, hogy az U19-es csapatunk bronzérmes lett legutóbb, ha azt, hogy a leigazolt játékosaink száma megközelíti a százat, ha azt, hogy a különböző utánpótlás-bajnokságokban hét csapatunk is érdekelt, akkor az a válaszom, hogy megjön a rutin, azzal pedig az eredményesség. Például az, hogy a mérkőzéseken a kellő pillanatban a legjobb döntést hozzák.


Kell néhány új


– Ön „új seprű” a Táncsics utcában. Milyen változásokat tervez, s mire van szükség ezekhez?
– Még nagyobb rutinra, néhány szerkezeti változtatásra és igazolásokra is.
– Hogy állnak ez utóbbiakkal?
– Időarányosan jól. Négy-öt új játékosra van, lesz szükség. Ezek közül nem egy már velünk edz, s valószínűleg tavasszal is a PSK-mezt veszi fel. Szerényebben fogalmazva, remélem, hogy így lesz.
– Ki ellen lépnek pályára elsőként?
– Hazai pályán lesz az első meccs, az Újbudát fogadjuk, s mielőtt megkérdezné, győzelmet várok.