„Tanulj SzakMÁt!”

Írta:  sajtóközlemény 2019.03.01.

 

A hazai szakmák nagyágyúi adnak tanácsokat fiataloknak a negyedik „Tanulj SzakMÁt!” pályaorientációs és szakképzési börzén.

Közel száz kiállítóval és több száz képzéssel tartják meg idén is a Fővárosi Kormányhivatal „Tanulj SzakMÁt!” pályaorientációs és szakképzési börzéjét a MOM Sport- és Uszodaközpontban.
2019. március 5-én negyedik alkalommal rendezi meg a Fővárosi Kormányhivatal a „Tanulj SzakMÁt!” börzét, hogy segítsék a budapesti gimnáziumok és szakképző intézmények végzős diákjait, továbbá a regisztrált, szakképzésben részt venni szándékozó álláskeresőket a pályaválasztásban. A rendezvény a különböző szakképzési lehetőségekkel hozzájárul a munka világába való bekapcsolódáshoz.

5. kormányhivatal tanulj szakmat budapest logo2
A rendezvénysorozat az elmúlt négy évben több ezer diáknak segített már megtalálni az érdeklődési körének megfelelő szakmát. Az idei börzén a főváros öt szakképzési centrumának közel 62 szakképzési intézménye, további 10 nem állami fenntartású szakképző iskola, 20 munkáltató partner és szakmai szervezet vesz részt kiállítóként, több mint 66 szakirányban elérhető felnőttképzési ajánlattal.
A március 5-i eseményre egész napos színpadi programmal készülnek a szervezők. A délelőtti programban a Sikerszakmák sikeres mesterei témában Hajas László mesterfodrász, Dévényi Kathy sminkmester, Bede Róbert sztárséf, Deniz előadóművész, rapper, Kisó rádiós műsorvezető, Kricky olimpiai bajnok cukrász, valamint Szujó Zoltán sportriporter mesél pályaválasztása, szakmaválasztása történetéről és a sikerhez vezető útról. A délutáni program panelbeszélgetésekből áll, melyek keretében különböző megközelítésből mutatják be a szakképzési lehetőségeket. A látogatók bekapcsolódhatnak a beszélgetésekbe, és személyes kérdéseket tehetnek fel a résztvevőknek.
A „Tanulj SzakMÁt!” rendezvényeit a www.szakmazzbudapest.hu oldalon követhetik figyelemmel.