Gyöngyvirágos farsangi álarcok

Írta:  Temesi László 2019.03.07.

A Gyöngyvirág Szociális Szolgálat fogyatékosok nappali ellátást igénybe vevők kiállítása nyílt meg március 5-én Gyöngyvirág farsang címmel a Városháza Galériában.

A Gyöngyvirág Szociális Szolgálat fogyatékosok nappali ellátást igénybe vevők kiállítása nyílt meg március 5-én Gyöngyvirág farsang címmel a Városháza Galériában, amely 14-ig tekinthető meg. Látható itt szebbnél szebb álarc, dekoráció és jelmez.

gyongy1

gyongy2

gyongy3


A február a farsang ideje. A Gyöngyvirág Nappali Szolgálat is megrendezte a maga vidám álarcos, jelmezes estjét az elmúlt hónapban, az ellátottak nagy szorgalommal készültek fel rá, és a színes kellékeket mutatták be az önkormányzat galériájában. Az intézmény vezetője, Tímárné Penczi Ildikó a megnyitón elmondta, hogy azért állítanak ki szívesen itt, mert szeretnék megmutatni, hogyan élnek ellátottjaik, mi foglalkoztatja őket. Legutóbb karácsonykor láthattuk gyönyörű munkáikat, amelyhez sok segítséget kaptak a szolgálat dolgozóitól.
Dr. Holové Zsolt, az önkormányzat humánszolgáltatási iroda vezetője köszöntötte az alkotókat és gratulált a több mint száz álarc, valamint az egyéb farsangi kellék elkészítéséhez.
-Számtalan népszokás elevenedik meg ebben az időszakban, amikor a télűzésé, tavaszvárásé a főszerep – mondta. – A sötétség helyett jön a fény, a hideg helyett a meleg, az élet jelei felerősödnek, kiszínesedik a világ. Jobb lesz a hangulatunk, ami például farsangoláskor is megmutatkozik. A Gyöngyvirág Nappali Szolgálat ellátottjai ezúttal is kitettek magukért, kreativitásukról tettek tanúbizonyságot.
A megnyitón jelmezbe öltözve zenés műsort adtak az érdeklődőknek az amatőr művészek.