A további boldogulást segítik

Írta:  B.Z. 2019.04.08.

Álláskínálat és -kereslet találkozott a kerületi börzén.

Budapest Főváros Kormányhivatala Foglalkoztatási Főosztálya a XVIII. Kerületi Hivatalával közösen állásbörzét szervezett április 4-én a Rózsa Művelődési házban. A munkavállalók és a munkát kereső kerületiek egymásra találását célzó eseményen György István kormánybiztos és Ughy Attila polgármester is megjelent.

allas2

allas3


Mint valaha egy jobb koncert előtt, annyian álldogáltak április 4-én a Rózsa Művelődési Ház előtt. A reggeli órában száznál is többen várakoztak az ajtónyitásra, amit követően aztán az álláskeresők elvegyültek a munkát kínáló cégek asztalai között, hogy ki-ki a maga érdeklődése szerinti állami, önkormányzati, civil, vagy akár multinacionális társaságok kínálatai felől érdeklődjék. Aztán még egyre csak jöttek az álláskeresők és a kíváncsiskodók, mígnem a Rózsa nagy- és kisterme tényleg egy nyüzsgő börzére hasonlított.
Az eseményen a megjelent álláskeresők és a munkát kínáló cégek képviselői tájékoztatást hallhattak arról, hogy a kormányhivatal, illetve a kerületi hivatalok szakemberei az elmúlt időszakban a főváros különböző kerületeiben 22 ilyen rendezményt tartottak. Remélhető tehát, hogy a XVIII. kerületi állásbörze is sokak számára eredménnyel zárult, hogy a munkaadók képviselőivel folytatott beszélgetésekkel sokan megtalálták azt a munkahelyet, ahol az elkövetkezendő időben dolgozhatnak.
A rendezvényen ugyancsak elhangzott, hogy ma már a kerületi önkormányzatnak a munkakeresők és a munkát kínálók egymásra találásának segítése mellett leginkább az a feladata, hogy azoknak, akiknek van munkájuk, lehetőséget teremtsen magukat továbbképezni, amivel boldogulásukat segíthetik. Akkor sikeres egy ilyen rendezvény, ha a legnagyobb problémával küzdő álláskeresők megtalálják a számukra fontos állást, ami fordulópontot jelenthet az életükben. Legyen az akár egy diák, aki az első munkahelyét keresi, vagy egy kisgyermekes anyuka, aki éppen vissza szeretne kerülni a munka világába, vagy akár egy ötven éven felüli, akinek még nagyon fontos, hogy dolgozhasson.
A szervezők kiegészítő programokkal is készültek, a színpadon pódiumbeszélgetések hangzottak el a gyedről, gyesről visszatérők munkaerő-piaci lehetőségeiről, a fiatalok elhelyezkedéséről, valamint az ötven év felettiek munkavállalási esélyeiről.