Kampányolt a DK

Írta:  G.A. 2019.04.28.

Bemutatkoztak a Demokratikus KoalÍció EP képviselő-jelöltjei a Kondorban.

 

Az európai parlamenti választásokat megelőző kampányrendezvények időszakát éljük. Ennek részeként a Demokratikus Koalíció képviselőjelöltjei, Dobrev Klára a párt EP-listájának vezetője, a második helyen álló Molnár Csaba és a harmadik helyen jelölt Rónai Sándor mutatkozott be a Kondor Béla Közösségi Házban április 24-én.

2019.04.24. DK Dobrev 3 of 8 copy

A vendégeket a színházterem székein a Demokratikus Koalíció (DK) kampánykiadványai fogadták, amelyekről a rendezvény vezérfonalának írásos üzenete köszönt vissza: Európa, maradunk!
A szimpatizánsok vigyázzállásban hallgatták az Örömódát, majd Rónai Sándor osztotta meg a gondolatait a hallgatósággal. Többek között azt is megtudhattuk tőle, hogy ő miért nem a külföldön munkát vállalók elmondása alapján jobb sorsot vállalta. Politikusként az itthon maradó fiatalok érdekeinek védelmét tűzte a zászlajára.
A kampánykiadvány sorai között nem találtuk a leggyakrabban kimondott, célként megjelölt Európai Egyesült Államok kifejezést. Ám Molnár Csaba emlékeztetőként egy olyan egyesült Európa rendszeréről beszélt, amely védőernyőként óvná meg az országunkat, az itt élő nyugdíjasokat, munkásokat, fiatalokat.
A kampányrendezvény szerves részét képezte a jelenlegi helyzet elemzése. Dobrev Klára, a DK EP-listájának vezetője is a hazai társadalmi helyzetről mondott hosszabban véleményt, közben rákérdezve, mennyi ideje van még, mondván, este tízig folytathatná az elemzést, de ehhez nem kapott bátorítást.
Mielőtt felcsendült a rendezvényt záró Himnusz, a DK szimpatizánsainak szavazatát kérte támogatásul uniós terveik megvalósításához, amelynek elmondása szerint egyik alapfeltétele az Európai Egyesült Államok megteremtése.