Almát és krumplit kaptak a szépkorúak

Írta:  2014.10.24.
Háromnapos krumpli- és almaosztással folytatódott az önkormányzat idei jótékonysági akciója, amelynek keretében a kerületben élő 65 éven felüliek kapnak élelmiszercsomagot.

Háromnapos krumpli- és almaosztással folytatódott az önkormányzat idei jótékonysági akciója, amelynek keretében a kerületben élő 65 éven felüliek kapnak élelmiszercsomagot. Október 20. és 22. között négy helyszínen vehették át a szépkorúak az idényjellegű adományt, az almát és a krumplit.
Az élelmiszerosztás minden nap hosszú sorokat alkottak az adományra várók, de valamennyi helyszínen, így a Kondor Béla Közösségi Ház és a Pestszentimrei Sportkastély mellett is gördülékenyen folyt a fejenként 5 kilogramm alma és 10 kilogramm krumpli szétosztása.

Senki sem marad ki

Az előzetesen vártnál sokkal többen érkeztek az élelmiszerosztás helyszíneire, így akadtak olyanok is, akik most nem tudták átvenni a krumpli és az almacsomagot, pedig a megrendelt mennyiséget a korábbi hasonló alkalmak tapasztalatai alapján számították ki. Az önkormányzat ugyanakkor jelezte, hogy természetesen senki sem marad élelmiszeradomány nélkül, mert valamennyi arra jogosult utólag megkapja az almát és a krumplit. A XVIII. kerületben közel 20 ezer 65 éven felüli nyugdíjas él.
Lévai István Zoltán alpolgármester elmondta, hogy az önkormányzat továbbra is elkötelezett a rászorulók segítésében.

- A jövőben is szeretnénk folytatni az elmúlt években hagyományossá vált gondoskodó programjainkat, így az idényjellegű vagy éppen a tartós élelmiszercsomagok kiosztását, legyen az akár ünnephez köthető, vagy csak egyszerű hétköznapi segítség – fogalmazott Lévai István Zoltán.

További segítség

A húsvéti tartósélelmiszer, illetve a mostani krumpli és almaosztáson túl idén még a karácsonyi élelmiszercsomagra számíthatnak a nyugdíjasok, mivel az önkormányzat minden lehetőséget megragad, hogy ha lehetőse adódik, akkor segíteni tudjon. A kerületben élők, ezen belül a szociálisan legjobban rászorulók, mindezen túl továbbra is számíthatnak a helyi civil és karitatív szervezetek segítségére is.
Pestszentlőrinc-Pestszentimrén gyakori a tartós élelmiszer- vagy melegétel-adomány is. Az önkormányzat és a helyi civil szervezetek igyekeznek rendszeresen segíteni azokon, akiknek az alapvető élelmiszerekre is alig telik. Az effajta segítség mára már természetessé vált. Egy-egy hasonló akcióban ugyanis megnyilvánul a közösség tagjainak az egymásra utaltsága.

Ughy Attila polgármester a mostani akció értesítőjében felvetette, hogy a magyar ember nem szeret kérni.
Ugyanakkor a különböző jótékonysági akcióknak éppen az az egyik üzenete, hogy sok a rászoruló ember, akinek egy ételcsomag, egy zsák krumpli és néhány kiló gyümölcs is rengeteget számít, és nekik kérés nélkül is minél jobban és minél többet kell segíteni.