Lassabban a Kossuth Lajos utcán!

Írta:  K.Gy. 2019.05.07.

Tóth Kálmán: végre mindenki belátja, hogy közös az érdek.

A csúcsforgalomban menekülőútnak számít a bókaytelepi Kossuth Lajos utca. Ez több problémát is felvetett az eddigi években, amelyek közül most végre az utolsót is sikerül megoldani: a sebességkorlátozást.

VAA 8444 copy

A reggeli csúcsforgalomban a belváros felé terhelt az Üllői út, ezért sok autós választja menekülő útvonalnak az azzal párhuzamos Kossuth Lajos utcát az Iparvasút és a Városház utca közötti szakaszon.
– Ez sok gondot okoz az itt élőknek. A Városház utcáról az Üllői útra kiengedő közlekedési lámpa miatt reggelente torlódás alakul ki a Kossuth Lajos utcában – mondta Tóth Kálmán, Bókaytelep önkormányzati képviselője. – Sokszor úgy feltorlódtak az autók, hogy az ott lakók nem tudtak kiállni a saját udvarukból.

Foglalták a parkolót

Kemény csatával ugyan, de sikerült elérni, hogy a Vasvári Pál utca Üllői út felőli szakasza ismét kétirányú legyen, így már két kijárat van az Üllői út felé, ami könnyítés az autósoknak.
– A Kossuth utcában azonban más probléma is van – magyarázta a képviselő. – Sikerült kijárnom, hogy a Mocorgó óvoda tagóvodája előtt az önkormányzat építsen egy parkolót, hogy az oda érkezők meg tudjanak állni, ám azt egy-két környékbeli elkezdte tartós parkolásra használni. Úgyhogy kilobbiztunk egy 20 percen túl várakozni tilos táblát, így a hatóság most már fel tud lépni, ha ki akarják sajátítani a helyeket.

Felgyorsultak

Ezzel majdnem az összes probléma megszűnt. Majdnem.
– Amiatt, hogy megnyílt a Vasvári Pál utca vége, megint sokan kezdték a Kossuth utcát kerülőútnak használni. Ez rendben lenne, hiszen a cél az, hogy a reggeli csúcsban az átmenő forgalomban mindenki időben kijusson a Bókaytelepről. A gond azzal van, hogy nagyon sokan nem veszik figyelembe a forgalomkorlátozást, és rendkívül gyorsan haladnak. Ebben az utcában 30 kilométer/óra a megengedett legnagyobb sebesség. A megoldást csak a forgalomcsillapító küszöbök, népszerű nevükön a fekvőrendőrök jelentik.
A képviselő tájékoztatása szerint megtörtént az egyeztetés az önkormányzat műszaki irodájával és a BKK-val, így megvan az engedély és a pénzügyi forrás. A közműegyeztetést követően meg is kezdődhet a küszöbök építése.