Gödörből többfunkciós szabadidőpark

Írta:  K.Gy. 2019.05.07.

Tovább bővül a Bókaytelep népszerű felújított pihenőparkja, a Bókay-gödör: hamarosan szabadtéri fitneszgépek szolgálják a környéken élőket.

Időszerű volt már a Dobozi, a Kiss István és a Bókay Árpád utca találkozásában található játszótér, népszerű nevén a Bókay-gödör felújítása.
– A környék népszerű játszóteréről van szó, amelyen már korábban is volt egy ingyenesen használható multifunkciós sportpálya – magyarázta Tóth Kálmán, a Bókaytelep önkormányzati képviselője. – Az aszfaltpálya azonban elöregedett, feltöredezett, így észszerűnek tűnt egy modern pályát építeni helyette.

VAA 6043 copy

VAA 6083 copy


Az önkormányzat a Magyar Kézilabda Szövetség pályázatán szerzett forrást a pálya modernizálására, ám nem állt meg annál. A terület világítást kapott, felfrissítették a növényzetet, por- és zajfogó bokrokat, fákat ültettek ki, a rendőrséggel pedig sikerült megegyezni abban, hogy az eddiginél sűrűbb járőrözéssel óvják a létrehozott értéket. A tervek közt szerepel egy térfelügyeleti kamera kihelyezése is.
– A cél az, hogy a helyből a modern igényeknek megfelelő sport- és pihenőpark legyen. Az önkormányzat pályázatot nyújtott be fitneszgépek beszerzésére, és nyert a pályázaton – tette hozzá Tóth Kálmán. – Tavasz végétől, nyár elejétől tehát már egy fitneszpark is a rendelkezésükre áll azoknak, akik szeretik a mozgást a szabadban.