Tényleg életrevalók…

Írta:  R.F. 2019.05.09.

Táblás ház a baptistáknál júniustól októberig.

Az Életrevalók nevet is viselik a Pestszentimrei Baptista Gyülekezet nyári programjai, amelyek igazán sűrűk, hiszen a nyár elejétől szeptember végéig program programot követ. Ezekről beszélt Háló Gyula baptista lelkész.

VAA 5133 copy
– Betáblázták maguknak a nyarat, mert elnézve a programokat, alig-alig akad olyan hétvége, amikor ne az egyházukról szólna az életük. Persze felfoghatjuk úgy is, hogy így van ez rendjén…
– Igen, ez a rend, ez a legfontosabb az életünkben, de majd elmondom a programokat, amelyekből láthatja, hogy tartalommal megtöltött napok lesznek, közel az emberekhez, különös tekintettel a fiatalokra.
– Csak kíváncsiságból kérdem: ön mint a gyülekezet vezető lelkésze valamennyin részt is vesz?
– A legtöbbjén igen, de a kifejezetten és konkrétan a gyerekekhez szóló programokon nem feltétlenül, hiszen nem mellesleg akad nekem dolgom itt is, a Nemes utcában.


Alkotótábor Fonyódon


– Nézzük akkor a menetrendet. Júniusban, közvetlenül az iskolaév végeztével, már indul is a „vonat”…
– Igen, s Balatonföldvárra megy, ahol családosok hétvégéje lesz. Bizonyára némi megnyugvás lesz mindenkinek, ha szerencsésen és egészségben fejeződik be a tanév.
– Utána „adnak” két hetet arra, hogy máshova is el tudjanak utazni a gyerekek a szüleikkel.
– Természetesen akkor mennek a szüleikkel, amikor csak akarnak, nem kötelező programok ezek, mi csupán a családon és az iskolán túl szeretnénk örömöt, emlékezetes programot adni a gyerekeinknek.
Ennek jegyében lesz egy egyhetes tábor Fonyódon, amely a Nyári alkotóhét címet viseli. Ez el is árulja a lényeget: hogy a képzőművészet áll majd a középpontban.


Az államalapításra emlékeznek


– Úgy látom, hogy ez a tábor már belecsúszik a csúcsba, mert összeér azzal, amelyet Tahiban rendeznek.
– No, ennek nem lesz különösebb tematikája. A lényege az, hogy várjuk és elvisszük ebbe a kedves Duna-parti városba a gyerekeket, ahol csak egy dolguk lesz: hogy érezzék jól magukat, ahogy egy iskoláshoz illik. Szerintem menni fog, s nem lesz baj a hangulattal az augusztus 5-én kezdődő országos ifjúsági táborban sem. Már csak azért is így gondolom, mert eddig sosem volt.
– Ezután a felnőttek állnak a srácok helyébe…
– Elvégre nekünk is jár a jóból, de azért igyekszünk megőrizni a komolyságunkat. Augusztus 5-től 11-ig lesz Tahiban a baptista országos konferencia, amelyet az államalapításra emlékezve rendez meg az egyházunk, sok-sok programmal és előadással. Személy szerint magam is várom ezt, mert már a témája is sokat ígérő.


Férfikonferencia


– Ezzel véget is ér a „vakáció”…
– Elkezdődik az iskola, s akkor már csak egy egynapos gyülekezeti kirándulást tervezünk Vácra. Szeptember utolsó hétvégéjén lesz még egy férfikonferencia Tahiban, a baptista tábor keretében. És már itt az igazi ősz, itt van október.
– Ezekre a változatos programokra tényleg illik az, amit címnek adtak: életrevalók…