Kampányoltak a szocialisták

Írta:  B.Z. 2019.05.15.

Európai parlamenti választási kampányának kerületi állomásaként választási rendezvényre hívta május 11-én a kerületieket a Magyar Szocialista Párt.


Regionális kampánygyűlést szervezett május 11-én a Magyar Szocialista Párt kerületi szervezete a Rózsa Művelődési Házban. A szervezők meghívtak az eseményre olyan országosan ismert pártpolitikusokat, mint az európai parlamenti választáson listavezető Tóth Bertalan, a jelenleg is képviselő Szanyi Tibor, és Ujhelyi István, vagy az MSZP-Párbeszéd közös listáján szereplő Jávor Benedeket helyettesítő Szabó Tímea, a fiatalokat képviselő Kálló Dániel, és természetesen ott volt háziasszonyi szerepben a kerület országgyűlési képviselője, Kunhalmi Ágnes is.

VAA 1839


A színpadon egymást váltó politikusok elmondták véleményüket a jelenlegi kormányzásról, az európai parlamenti képviselők elmúlt évekbeli tevékenységéről. Ellenzéki szerepüknek megfelelően bírálták a kormánypárti politikusok hazai és európai politikájának egyes elemeit.
A választási rendezvényen megvitattak például olyan témákat, mint a családok éve, a hajléktalanná válás, a lakhatási szegénység, a szociális bérlakások vagy az egészségügyi dolgozók bére, valamint szóba került a spanyolországi szocialisták győzelme, az európai nyugdíjak reálértéke és a bevándorlók elbírálásának ügye.
A regionális választási kampánygyűlésen elhangzottak továbbá olyan kérdések, mint hogy miről szól a szociális Európa, kik akarnak jót Európának és a magyaroknak, kik a populisták és kik nem, mit veszíthetnek Európa népei és a magyarok. A helyi témák között felmerült a Cséry-telep kérdése, a közlekedés és az utak helyzete. A fiatalokat érintően fiatal politikus beszélt az érettségiről, a nyelvvizsgákról és a bizonytalan jövőképről.