Mindenki aranyérmes…

Írta:  R.F. 2019.06.05.

Ismét elismerték a „sporteminens” diákokat.

A hagyományoknak megfelelően az idén is a Kondor Béla Közösségi Házban rendezték meg azt a díjkiosztó ünnepséget, amelynek keretében a lassan elköszönő tanév legjobb kerületi diákolimpikonjait köszöntötték, ismerték el.

VAA 2026 copy

VAA 2030 copy

VAA 2041 copy

Huszonöt általános és öt középiskola meghívott tanulói népesítették be a Kondor színháztermét, ahol megint sokakat szólítottak a színpadra, és megint szólt a taps az ifjú diákolimpikonoknak, jelezve ezzel is, hogy a szellem, a tudás mellett a sportbeli képességeket és eredményességet is számon tartja az elismeréseket odaítélő önkormányzat.

A szokás szerint kedves hangulatú ünnepségen Lévai István Zoltán, a kerület sportjáért felelős alpolgármester és Baumann Gizella, a Városgazda Utánpótlás Akadémia szakmai igazgatója adta át a díjakat.

A 19. alkalommal megrendezett esemény „rekordere” vitathatatlanul a Brassó Utcai Általános Iskola igazgatója, Tasnádi András, aki valamennyi diákolimpiai díjátadón ott volt.

– Kis túlzással mondhatom, hogy szinte összenőttem már ezzel a szeptembertől a tanév zárásáig tartó sorozattal. Ennek alapján ki merem jelenteni, hogy nagyot téved az, aki úgy véli, hogy a mai fiatalokat nem érdekeli a sport, s nem lehet megmozgatni, verbuválni őket. Ennek az ellenkezője igaz. Minden évben látom, hogy amikor versengésről van szó, mindnyájan a legjobbat akarják nyújtani, akkor csak az létezik a számukra. Látva őket és a létszámukat, nem féltem az utánpótlásunkat – mondta az igazgató.

Tasnádi András azzal búcsúzott el a legifjabb olimpikonoktól, hogy a tanév kezdetével szinte egy időben, szeptember utolsó hétfőjén folytatódnak a megméretések a Bókay-kertben.

A múlt nagyjai előtt adózva a kerületi diákolimpia versenyszámait egy-egy nemzetközi hírű, a kerülethez kapcsolódó elődről nevezik el. Az atléta Iharos Sándor, a sportlövő Prokopp Sándor, a kosárlabdázó Zsíros Tibor után ősztől a felejthetetlen testnevelő és sportszakember, Fazekas László nevére emlékezve is versenyeznek majd a kerületi diákok.