Szent György és a Szent Flórián díjakat adtak át

Írta:  B. Z. 2019.07.10.

 

Rendőröket, tűzoltókat, katasztrófavédelmi szakembereket és polgárőröket tüntettek ki július 9-én.


Elismerve a munkájukat, rendőröket, tűzoltókat, katasztrófavédelmi szakembereket és polgárőröket tüntettek ki július 9-én a „Közalapítvány a XVIII. kerület Közbiztonságáért” közalapítvány vezetői.
Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata „Közalapítvány a XVIII. kerület Közbiztonságáért” közalapítványa Szent György díjat, valamint Szent Flórián díjat és e kitüntetésekhez kapcsolódó jutalmakat, illetve elismerő okleveleket valamint polgárőr tevékenységért elismerő okleveleket és jutalmakat adományozott a XVIII. kerületért végzett kiemelkedő munkáért, a rendért és biztonságért felelős testületek arra érdemes tagjainak.
Ughy Attila megköszönte azoknak a munkáját, akik azért dolgoznak, hogy a kerületiek biztonságban érezhessék magukat.
– Pestszentlőrinc-Pestszentimrén olyan közösségben élünk, ahol a polgáraink békében, nyugalomban élhetnek. Ennek az életnek a feltételeit olyan együttműködés adja, amire minden település büszke lenne. Az önkormányzat, a katasztrófavédelem, a rendőrség, a polgárőrség és egyéb szervezetek, mint például a mezőőrség, évek óta hatékonyan dolgoznak együtt. És nemcsak a rendvédelem, a biztonság területén, hanem a zöldterületek védelméért, az illegális szemétlerakás ellen is egyre sikeresebb munkát végzünk közösen –mondta többek között a polgármester.
A Szent György Díjat és a dicsérő okleveleket Ughy Attila polgármester, a kuratórium elnöke, dr. Lévai István Zoltán alpolgármester, a kuratórium alelnöke és Potyondi István alezredes, a BRFK XVIII. kerületi Rendőrkapitányság helyettes vezetője adta át.2019.07.09. 8 of 20 copy
2019.07.09. 11 of 20 copySzent György Díjban részesült ebben az évben Major Judit rendőr százados, aki kiemelkedő munkájáért érdemelte ki az elismerést. Szent György dicsérő oklevélben és jutalomban négyen, míg további jutalomban tizenegyen részesültek.
A Szent Flórián Díjat és a dicsérő okleveleket Ughy Attila, dr. Lévai István Zoltán, Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Répássy Zsolt tűzoltó százados, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Dél-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltségének hatósági osztályvezetője és Tordai László tűzoltó alezredes, a XIX. kerületi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság parancsnoka adta át.
Szent Flórián Díjban részesült ebben az esztendőben kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként Máté Árpád tűzoltó főtörzsőrmester.
Szent Flórián dicsérő oklevelet és jutalmat kilencen kaptak, illetve kiemelkedő munkájuk elismeréseként az közalapítvány dicsérő oklevélben részesítette a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dél-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség állományában szolgálatot teljesítő további öt főt.
A polgárőr jutalmakat Ughy Attila, dr. Lévai István Zoltán és Tóth István Sándor, a Budapesti Polgárőr Szövetség elnöki kabinetvezetője adta át.
Kiemelkedő, önzetlen munkájuk elismeréseként az Közalapítvány dicsérő oklevélben és pénzjutalomban részesített a XVIII. kerületi Erzsébet-telepi Polgárőr Egyesülettől, az Imrei Polgárőr Csoporttól, valamint a Lőrinc-kertváros Polgárőr Csoport és Önkéntes Tűzoltó Egyesülettől 4-4 fő.
Pohárköszöntőjében Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok elismerését fejezte ki a Szent György és Szent Flórián alkalmából díjakban, dicséretekben és jutalmakban részesült személyeknek. A kitüntetést követő állófogadáson gratulált valamennyi kitüntetetteknek.