Gondoskodnak a kerület fáiról

Írta:  2015.01.30.
A tervek szerint idén közel 500 facsemetével frissíti a kerület faállományát az önkormányzat. A Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. munkatársai a fásítás során folyamatosan ellenőrzik a fák állapotát, és ahol szükséges, pótolják a növényzetet.
– A fásítási program az előző évekhez hasonlóan tavaly is sikeres volt. Több mint 400 fát ültettünk – informált Lepsényi Tibor, a Városgazda Zrt. Műszaki és Városüzemeltetési Divíziójának vezetője. – A kerület faállományának állapota vegyes, sok az idős fák alkotta terület, ezért továbbra is kiemelten ügyelünk a balesetveszélyes fák kivágására és pótlására. Ugyanakkor idén az egyik fő célunk a fasoroknak, ezen belül a lakótelepi övezetek fáinak a rendbetétele. Olyan frekventált területeken lévő fasorokról van szó, mint például a Kondor Béla sétány, a Széchenyi utca vagy éppen a Thököly út.
Pestszentlőrinc-Pestszentimre a főváros pesti oldalán a legnagyobb zöldterületekkel rendelkező lakóterület. Nemcsak a kertvárosi részeken, hanem a kerület központjában és a lakótelepeken is jelentős a faállomány. Ennek folyamatos karbantartása, az elöregedett, balesetveszélyessé vált faágak levágása, az ilyen fák cseréje közérdek. Az ezekkel kapcsolatos bejelentéseket a Városgazda ügyfélszolgálatán, a 06-30-549-6922-es mobil- vagy a 297-0799-es vezetékes telefonszámon lehet megtenni.