Üdítő élmény

Írta:  G.A. 2019.08.28.

A hétköznapok rejtettebb kincseivel szembesülhettünk a "Rajzolatok" című, Varga Judit Veronika fotókiállításának megnyitó ünnepségén a Városháza Galériában augusztus 22-én.

A meghívottak, azaz a család, barátok, kollégák, ismerősök szép számban köröztek a tematikusan összeállított pillanatfotók sűrű erdejében. Budapest, Balaton, Erdély szerelmesei, a virágokat, erdőt, utazást és kirándulást kedvelők is elégedetten tapasztalták, a kiállított fotós emlékek rájuk is gondoltak.

A köszöntőt megelőzően dr. Lévai István Zoltán alpolgármester még utolsó élményeit gyűjtögette, amelyből akadt bőven: - Voltak pillanatok, amikor azt sem tudtam, merre nézzek, minden fotóról voltak saját emlékeim is. Varga Judit alkotásaiból kiderült, bármilyen témához is nyúlt, hol megnyugtatóan, hol izgalmasabban tudta ábrázolni az egyébként több ezer fotóból kiválogatott tájak, események pillanatait. Erdélyről készült fotóknál is felmerült bennem, bármerre is néz a lencse, bármikor kattintasz, szép lesz a végeredmény. A Polgármesteri Hivatalban ügyeiket intézőknél a várakozás percei is gyorsabban és tartalmasabban telnek a rendszeres Városháza Galéria kiállításoknak köszönhetően - zárta köszöntőjét az alpolgármester.

varga1

varga2

varga3

A kiállítás megnyitók különlegessége az alkotók jelenléte, hiszen ki tudhatna hitelesebben tájékoztatni, kérdésekre válaszolni, mint ők.
- Egy régi vágyam vált valóra, amelyet köszönök: lehetőséget kaptam itt a hivatal - melynek magam is munkatársa vagyok - galériájában bemutatkozni. Százötven kép szerepel, amelyet több gigabyte- nyi anyagból válogattunk ki a kiállításra. A fotók nagy része 2006 után készült, ám a legfiatalabb alig tizenöt napos - mondta Varga Judit Veronika, hozzátéve: - Jó szemlélődést kívánok vendégeimnek!

A hőség számlájára írhatóként kezeltük a tényt, hogy az osztrák Tauplitz hófedte tájairól készült fotók előtt gyakran többen sürgölődtek, elképzelhető, már a hó látványa is üdítő hatással lehetett a megnyitó vendégeire.