A csillagos eget hozták le a Csemete ovisoknak

Írta:  B.Z. 2019.08.30.

Ismét egy gyermekintézmény, a Csemete óvoda lett gazdagabb új játszóeszközzel augusztus 27-én az önkormányzat óvodai játszóeszköz-fejlesztési programjának köszönhetően.


A csillagos eget hozták le az ovisoknak a földre és ezt az átadó ünnepség alkalmával birtokukba is vehették a gyerekek a Csemete Óvodában. Az intézmény kertjében egy olyan színes járófelületet képeztek ki a kivitelezők, amely a naprendszer egyes elemeit, a Napot, a Földet, a Holdat, a Szaturnuszt és ezen túl más bolygókat és üstökösöket ábrázolnak. Ezek az elemek kiemelkednek a földfelületből, így kikerülhetetlen játéklehetőséget nyújtanak a gyerekeknek úgy, hogy közben a naprendszerrel is ismerkedhetnek.

VAA 6653 copy

VAA 6600 copy

VAA 6675 copy


Az átadó ünnepségen Ughy Attila az új játékos járófelületre utalva hangsúlyozta, hogy nem lehet elég korán elkezdeni az ismerkedést a körülöttünk levő világgal. A polgármester szerint jó tanulást jelenthet akár végig mászva, vagy végig sétálva felfedezni, hogy vajon melyik milyen távolságra lehet egymástól.
– Ennek az ismerkedésnek az egyik játékos formája ez a helyszín, ahol a Naptól a Szaturnuszig „utazhatnak” a stilizált kis gömbök segítségével a gyerekek. Ráeszmélhetnek, hogy az a Föld, amelyen mi élünk, mennyire pici a bennünket körülvevő hatalmas világegyetemhez képest –mondta Ughy Attila.
Galgóczy Zoltán arra hívta fel a figyelmet, hogy a Csemete óvoda az egyik legjobb példa az óvodapedagógusok kreativitására. A területért felelős alpolgármester hozzátette: minden négyzetcentit kihasználnak az udvaron a gyerekek érdekében, így láthatók itt dinoszaurusz lábnyomok és stilizált vázak, kalózhajó, valamint különböző csúszdák és mászókák, illetve ovifoci pálya is.
– A most átadott új játszóterülettel nem áll meg a fejlesztés a Csemete óvodában, ahol hamarosan elkezdődik egy újabb fejlesztés, hiszen megérett a kazán a cserére, valamint a vizesblokk felújítását is elkezdik a közeljövőben – jelentette be Galgóczy Zoltán Szent Imre-kertváros képviselőjeként.
A gyerekek ezt követően nem csak a vízszintes felületen játszhattak a bolygók környezetében, hanem az óvoda falán elhelyezett mágnestáblán is tanulmányozhatták az égi jelenségeket, ahol már el is tudták mozdítani egymástól a különböző elemeket.