Életöröm az Életfában

Írta:  T.L. 2019.09.01.

Az Életfa Szociális Szolgálat szervezi évről évre ebben az időszakban ezt a hangulatos kerti partit, amit főzőverseny tesz még izgalmasabbá.

A nyár végéig kitartott a kánikula, de kitartottak a nyugdíjasok is, akik egy hatalmas sátorban nézték a vidám műsorszámokat a Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola kertjében augusztus 29-én. Az Életfa Szociális Szolgálat szervezi évről évre ebben az időszakban ezt a hangulatos kerti partit, amit főzőverseny tesz még izgalmasabbá.
Kora reggeltől kora délutánig tartott a nappali ellátásban részt vevő nyugdíjasok számára immár hatodik alkalommal megszervezett rendezvény, amelynek fő témája ezúttal Mátyás király és kora volt, az alaposan felkészült nyugdíjasok egy Mátyásról szóló totót töltöttek ki.

P1180295

P1180313


Mégis a meglepetés erejével hatott, amikor Ughy Attila polgármester reneszánsz ruhában köszöntötte a vendégeket, örömét fejezve ki, hogy milyen sokan jelentek meg az idén is ezen a kerti partin – csaknem kétszázan. Rajta kívül két alpolgármester, Szarvas Attila és Dömötör István is régi ismerősökként üdvözölte a nyugdíjasokat, akik közül néhányan a sátor mellett tüsténkedtek. Négy bográcsban négyféle babgulyás készült, hiszen mégiscsak főzőversenyen voltunk, amelyet különféle műsorszámok színesítettek: elhangzott egy magyar népmese, láthattuk a Tűzfészek társulat tűzzsonglőrszámát, a főrendező Életfa Szociális Szolgálat munkatársainak korhű táncát korhű ruhában, és még „solymászkodhattunk” is Kisteleki Gergely hivatásos solymász jóvoltából, aki bemutatót tartott.
Mielőtt fellépett az Irigy Hónaljmirigy, kihirdették a főzőverseny eredményét. A háromtagú zsűrinek, dr. Molnár Ildikó címzetes főjegyzőnek, dr. Holové Zsoltnak, a humánszolgáltatási iroda vezetőjének és munkatársának, Kulik Edina referensnek jutott az a hálás feladat, hogy végigkóstolja a négy csapat főztjét, de nekik jutott a rangsorolás hálátlan feladata is. Holové Zsolt meg is jegyezte az eredményhirdetéskor, hogy neki mindegyik étel nagyon ízlett, de mivel dönteni kellett, a Reménység Nappali Szolgálat főztje nyert. (E sorok írója, a második helyezett Somogyi László Szociális Szolgálat asztalánál ülve, a cipóban tálalt babgulyást dicsérhette…)
Dr. Barnáné Matazsdi Edit az Életfa vezetőjeként és a rendezvény házigazdájaként mindent megtett azért, hogy jól érezzék magukat a résztvevők.
– Hatodik éve találkozunk itt, az iskola kertjében ilyenkor, és eddig mindig jól sikerültek ezek az önkormányzat által támogatott programok. Most is minden percét élvezték a nyugdíjasok – mondta. Ehhez tette hozzá az irodavezető: az is a cél, hogy ebből a szép közösségi napból sokáig táplálkozzanak.
A rendezvény végén az Irigy Hónaljmirigy együttes vidám zenei paródiája volt a desszert.