Felhőtlen ég, felhőtlen jókedv

Írta:  T.L. 2019.09.17.

Imreiek családi napja volt a PSK-pályán.

Másodszor találkoztak a Kossuth Ferenc-telepi és a belsőmajori családok a PSK-sportpályán. A cél az, hogy hagyományt teremtve tovább mélyítsék a barátságukat egymással, illetve új ismeretségekre tegyenek szert. Szerencsére ebben a szeptember 14-i napsütéses időjárás is segítette az imreiket.
Szinte mindig felhőtlen volt az ég a délelőtt 10 és délután 2 óra közti időszakban, amíg a rendezvény tartott, a jókedv pedig mindig az volt, sok játékkal, remek műsorral, bemutatókkal, étkekkel és baráti beszélgetésekkel. Kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatták a maguk szórakozási lehetőségét.
A rendőrség szimulátorokkal, a Városgazda18 Zrt. munkagépekkel települt ki, a polgárőrség toborzót, a Pestlőrinci Kutyakiképző Iskola, bemutatót tartott. Volt itt arcfestés, csillámtetkó, hennafestés, lufihajtogatás, ugrálóvár, az intézmények (többek között a Vackor és a Napsugár óvoda, a Micimackó bölcsőde, a Borostyán Nappali Szolgálat, a Táncsics iskola) sátraiban pedig kézműves foglalkozásokhoz lehetett csatlakozni. A Dr. Széky Endre Pestszentimre Történeti Társaság szervezésében helytörténeti kvízen vehettek részt a gyerekek Pándy Tamás helytörténész vezetésével, Kozma Zsuzsa FittMóka programja magával ragadta a nézőket saját dalaival és az apróságok kedves, látványos táncával.

csaladi1

csaladi2

csaladi3


Mindez a reggeli zumbás bemelegítés után következett, mint ahogy a köszöntőbeszédek is. Elsőként Ughy Attila polgármester, a rendezvény egyik fővédnöke szólt a közönséghez az erre az alkalomra épített színpadról:
– Azért is jó itt lenni immár másodszor, hiszen tavaly ilyenkor volt az első alkalom, mert az imrei családok tovább mélyíthetik a barátságukat játék, szórakozás közben, ismerkedhetnek egymással, és új barátságok is szövődnek. A legfontosabb célja a rendezvénynek a közösségteremtés. Jó látni, hogy nagyon sok gyerek van a sporttelepen, akik rengeteg játéklehetőség közül választhatnak. Azt kívánom mindenkinek, hogy érezzék jól magukat, és jövőre is jöjjenek el a családi napra.
Lévai István Zoltán alpolgármester, a körzet képviselője is fővédnökséget vállalt a rendezvény sikeréért, egyben házigazdaként köszöntötte a jelen levő imrei családokat. Kiemelte, hogy a korábbi hagyományokat – amikor még csak helyi iskola, óvoda, bölcsőde tartott családi napot – felélesztették, kibővítve az eseményt a Kossuth Ferenc- és belsőmajor-telepiekkel, vagyis jóval nagyobb létszámmal.
A futballpálya egy nagy játszótérré alakult ezen a napon.
Az egyik leglátogatottabb sátor a rendőrségé volt, pedig senki nem kapott idézést. Az autó- és motorszimulátornak nem lehetett ellenállni, különösen a gyerekeknek, akiket még egy „igazi” rendőrkapitány is fogadott. Dr. Jánosik István rendőr ezredes, a XVIII. kerületi Rendőrkapitányság vezetője örömmel újságolta lapunknak:
– Mi mindig szívesen megyünk oda, ahova hívnak bennünket, iskolákba, óvodákba, intézményekbe, hogy a baleset- és bűnmegelőzési előadásunkkal segítsünk a lakosságnak, főleg a gyerekeknek, hiszen mindannyian közlekedünk, és mindannyian áldozatai lehetünk bűncselekményeknek.
Nem messze a rendőrségi sátortól focitorna zajlott egész nap, ovis, alsós, felsős és szülői-felnőtt kategóriákban a Pestszentimrei Sportkör lebonyolításában.
Egy biztos, senki nem unatkozott ezen a családi napon, és az újonnan beköltözők is hamar barátokra leltek.