Tovább fejlődött a régi gyármenti terület

Írta:  B.Z. 2019.10.03.

A kerület Kispesttel határos részén, Kádár Tibor önkormányzati képviselő körzetében sok minden történt az elmúlt esztendőkben.

A kerület Kispesttel határos részén, Kádár Tibor önkormányzati képviselő körzetében sok minden történt az elmúlt esztendőkben. Parkolókat létesítettek, járdák újultak meg és fákat telepítettek az önkormányzat támogatásával.

járdaépítés útépítés Vörösmarty utca Kádár 9963 copy


Ha csak az idei év fontosabb eseményeit nézzük, találkozhattunk a képviselővel mintegy harminc fős csapat szervezőjeként márciusban a Brenner János park még nem felújított részén, ahol megtisztították a szeméttől és egyéb ártalmas anyagoktól a területet. Azért választották a Brenner János parknak azt a részét, mert fel szerették volna hívni mindenkinek a figyelmét erre a lehetőségeket rejtő környezetre.
Áprilisban már a Zenevár óvoda tornaszoba-avató ünnepségén volt jelen, amikor Kádár Tibor örömmel fogadta az önkormányzat programjába illeszkedő tornaszoba átalakítását, ahol a gyerekeknek már biztonságosabb körülmények között volt lehetőségük sportolni. Mint elmondta, a gyerekeket így nem csak a neveléssel, hanem fizikailag is felkészíthetik későbbi életükre.
Szeptemberben pedig a Zenevár óvodában találkozhattunk a képviselővel, ahol az óvoda udvarán felszerelt új játszóeszközöket adták át a gyerekeknek. Kádár Tibor akkor elmondta, hogy kilenc évvel ezelőtt ennek az intézménynek még nagyon üres volt az udvara, volt tehát mivel megtölteni. Ez az óvoda vállalta két éve, hogy autista gyerekeket is integrál, valamint nagyon sokáig ez az intézmény látta el a roma kisebbségi gyerekek nevelését is a kerületben. E rengeteg plusz szolgáltatás mindenképpen indokolttá tette azt a nagyságrendű fejlesztést, ami az óvoda udvarán megvalósult.
– Mindezek mellett is sokat fejlődött ebben a ciklusban a kerületnek ez a körzete, amely a régi gyárterületek mentén lakóparki övezetté vált, így kisebb népességrobbanás történt. A gyárnegyed oldalában, a valaha elhanyagolt területen az önkormányzat új parkolókat létesített, amelyeket a lakosok is igénybe vehetnek. A hengersor utcában végig felújítottuk a járdát és térfigyelő kamerákat helyezünk ki az Üllői úti kereszteződésnél. Ugyancsak felújítottuk a Benedek Elek utca hosszú járdaszakaszát, valamint új fákat telepítettünk és továbbiakat ültettünk az újonnan kialakított parkolórészeken – tette hozzá a képviselő.