Gyerekzsivaj hallatszott a Bókay-gödörből is

Írta:  B.Z. 2019.10.08.

A Gyerekzsivaj játszótérfelújítási program keretében október 4-én a Bókay-gödörben adták át az új fitneszparkot.


Kevés olyan játszótér van városszerte, ahol ilyen jó minőségű kézilabdapálya lenne, mint amilyen a Bókay-gödör játszótéren, ahol a megújult játszóeszközök átadása napján is a PLER kézilabdázói tartották edzésüket. Ezúttal kettős átadóról beszélhetünk, mert maguk a játszóeszközök is megújultak, de a tér egyik szegletében elkészült a teljesen új fitneszpark is. Az átadón jelen volt Ughy Attila polgármester, Szarvas Attila alpolgármester és Tóth Kálmán, a körzet önkormányzati képviselője is.

2019.10.04. Bókay gödör játszótér 1 of 41

2019.10.04. Bókay gödör játszótér 10 of 41

2019.10.04. Bókay gödör játszótér 14 of 41

2019.10.04. Bókay gödör játszótér 27 of 41

2019.10.04. Bókay gödör játszótér 32 of 41

2019.10.04. Bókay gödör játszótér 34 of 41


A Gyerekzsivaj programok szervezőjétől, Ricsóka-Müller Gyöngyitől megtudtuk, hogy a régi játékokat újrafestették, a komplex mászókát szétszedték, felújították és ezt követően ismét összeállították. Az elmúlt évben létrehozott kézilabdapálya és a játszótér között található területet részben térkövezték, részben pedig murvával szórták fel, illetve ide került egy teqball- és egy pingpongasztal is. A fitneszpark immár a tizedik, amelyet az utóbbi hónapokban átadott a kerületben az önkormányzat.
Tóth Kálmán elmondta, hogy 2004-ben született az önkormányzati határozat a helyszín megújítására.
– Ez ezen a területen az elmúlt időszakig a Bókay-telep legrégebbi grundja volt. Gyerekkoromban én játszottam itt, aztán a lányom is itt nőtt fel, ma pedig az unokámot hozom ide gyakran a Bókay-telep e nagyon régi közösségi terére – hangsúlyozta a körzet önkormányzati képviselője..
Hozzátette: három ütemben alakul át a terület. Első lépésben megújultak a játszóeszközök és bekerítették a helyszínt, majd elkészültek a járófelületek, valamint a közvilágítás földkábelei, illetve a projekttől függetlenül a Magyar Kézilabda Szövetség jóvoltából elkészülhetett a kézilabdapálya.
Végül pedig megépült a fitneszpark, és a játszóeszközök ismételt megújításával együtt a zöldfelület is átalakulhatott. Igyekeztek mindezt úgy létrehozni, hogy a környéken élők elképzeléseivel is találkozzon a projekt, és megmaradjon a téren a szánkózási lehetőség is.
A Gyerekzsivaj program korábbi eseményeihez hasonlóan a gyerekek ezen a napon is menetlevéllel járhatták végig a felújított játszótér és a fitneszpark különböző állomásait, ahol pecséteket összegyűjtve ajándékban részesülhettek. Játszhattak a rendőrség szimulációs játékával, illetve megtekinthették ezen kívül a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. munkagépeit, s a daruskocsival a magasba emelkedve szétnézhettek a játszótér körül.