A nyugdíjasok, a polgármester és a csapra vert almalé

Írta:  B.Z. 2019.10.11.

Az Alacskai úti Idősek Otthona lakói a kerületi krumpliosztás második napján, október 9-én saját kéréseik alapján összeállított csomagot kaptak az önkormányzattól.


A szokásoknak megfelelően a Fővárosi Önkormányzat által fenntartott Alacskai úti Idősek Otthona lakói is megkapták a csomagjukat. Ők nem ugyanazt a 15 kilogramm krumplit és az almalét vihették haza, mint a kerület valamennyi 65 év feletti nyugdíjasa, hanem nekik házhoz vitték a saját kéréseik alapján összeállított csomagot, amelyet Ughy Attila polgármester és Dámsa József önkormányzati képviselő személyesen adott át.


Kérés szerint


Az eseményen Ughy Attila is utalt arra, hogy az idősek lakói a 15 kilogrammos krumpliszsákkal nem nagyon tudnának mit kezdeni, hiszen az idősek otthonában az étkezésük biztosított, így nem valószínű, hogy ott nekilátnak krumplit hámozni, majd azután megfőzni. A polgármester elmondta, hogy éppen ezért megkérdezték az ott élőket, hogy mit szeretnének látni a csomagban, majd ezt követően csaknem teljes egészében ennek megfelelően állították össze a tartalmát.

alac ska1

alacska2

alacska3


– Ezért tettünk a csomagba sajtos tallért, vitaminos pezsgőtablettát és édességeket. Egy tekintetben mégis ugyanazt kapják az idősek otthona lakói is, mint a kerület többi nyugdíjasa. Ez pedig az a dobozba csomagolt három literes, 100 százalékos almalé, amelyet egy nagyon kedves nyírségi almatermesztő préselt le frissen a kerület 65 év feletti nyugdíjasai számára – hangsúlyozta Ughy Attila.


Csapolt almalé


A polgármester hozzátette: nagyon könnyen és praktikusan adagolható a doboz tartalma egy hozzá tartozó csapon keresztül. Majd mindjárt rögtönzött bemutatót tartott, és „csapra verte” az egyik almalét rejtő dobozt, aminek tartalmát azután megkóstolhatták a jelenlévők.
Nem maradhatott el az ilyenkor immár hagyományosnak számító versmondás sem, mellyel Stifft Pálné az idősek otthona lakói nevében megköszönte a vendégeknek az ajándékozást. Erzsi néni ezúttal Aranyosi Ervin Maradj lélekben kisgyerek! című versét mondta el, majd átvette Ughy Attilától az ajándékcsomago