Tudás és értékrend

Írta:  R.F. 2019.10.16.

Kuti Margit lett a Szent Lőrinc iskola új igazgatója.

A Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola igazgatója, Kuti Margit szeptember 2-án vette öt évre szóló iskolaigazgatói kinevezését. Az új intézményvezető beszélt a terveiről, az elképzeléseiről.

img1 2 1 1

Elmondta, hogy Erdő Péter bíboros, prímás hívására és vezetésével harmadik alkalommal tartották meg az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye területén működő katolikus oktatási intézmények közös Veni Sancte szentmiséjét szeptember 2-án. A Szent István-bazilika előtti téren mintegy ötezer hatszázan hallgatták és ünnepelték a szentmisét. A záró könyörgés után az igazgatói kinevezések ünnepélyes bíborosi átadására került sor, amelynek a keretében nyolc igazgató vette át a megbízólevelét. Erdő Péter bíborostól.

Az összkomfortért

A nyár sem telt tétlenül a falak között - mondta -, mert számos fejlesztés és felújítás történt. Íme.

Megújult és kibővült a tanári szoba. A rendelkezésre álló aulát átalakították, így tágasabb lett, most már jobban ki tudják használni. A bejárati ajtót kicserélték, hogy ne fázzanak télen sem. Az aulában LED-világítótesteket helyeztek el, térköveztek, riasztórendszert és hangosító rendszert építettek ki, s új lett a porta is A mosdók szintenként új ajtókat és ablakokat kaptak, az elavult fűtőtesteket kicserélték, s megtörtént az elektromos hálózat átalakítása is. Az udvaron „üzemel” a már várt kézilabda-pályát, a tetőn pedig állagmegóvást végeztek.

Irány, Erdély!

Külön köszönet illeti a fenntartót, Gyetván Gábor kanonok urat, aki 19 millió forinttal támogatta az iskola felújítását.

Elismeréssel és köszönettel tartozik az önkormányzatnak is az intézmény, fejtette ki az igazgatónő, amiért anyagi támogatással tette lehetővé négy új számítógép beszerzését, s az alsó tagozatos LEGO Robot Program elindítását. A hetedikeseknek az idén nagy élményben lesz részük, mert a sikeres Határtalanul pályázatnak köszönhetően júniusban megcsodálhatják Erdélyt.

Ökoiskola lettek

Az iskola elnyerte az Ökoiskola címet. E cím használatára 2019. szeptember 1-től 2022. augusztus 31-ig jogosult az intézmény. A cím viselésével egyben a fenntarthatóságra nevelés felé irányuló elköteleződésünket nyilvánítjuk ki. Az Ökoiskola cím fontos elismerése annak a pedagógiai és intézményvezetési folyamatnak, amelynek eredményeként a tanulók számára természetessé válik az egészség- és környezettudatos életmód, s az igazságos társadalmi berendezkedés iránti igény. Hasonlóan a globális és lokális problémák iránti nyitottságra. Fontos számunkra az is, hogy az iskolában megszerzett tudást és értékrendet a tanulók a családjuk, s a tágabb környezetük felé is közvetítsék.

(fotó forrása: magyarkurir.hu)