Biztonságos terep a játékhoz

Írta:  2015.03.29.
A Pestszentlőrinci Aprók Falva Óvoda apróságai immár megújult udvaron játszhatnak, mini közlekedési pályán játékosan gyakorolhatják a közlekedés szabályait.

A kertvárosi, forgalomtól távol eső környezetben található intézményt 1947-ben alapította a XVIII. kerületi tanács. A négy csoporttal működő Pestszentlőrinci Aprók Falva Óvoda 108 kisgyermeknek a második otthona.

– Az óvoda udvara felújításra szorult, azonban ezt intézményi forrásból nem tudtuk volna megvalósítani, ezért kértük az önkormányzat anyagi támogatását – mondta Minkolényi Ilona óvodavezető. – Korábban próbálkoztunk az udvar füvesítésével, azonban nem vált be és az esővíz elvezetését sem tudtuk megoldani.

Az Aprók Falva Óvoda közel három millió forinttal, az önkormányzat pedig több mint négy millió forinttal járult hozzá az intézmény udvarának felújításához. Színes, vízáteresztő, öntött gumiburkolatot kapott az udvar egy része, biztonságos terepet nyújtva a gyerekeknek az önfeledt játékhoz, az alapvető közlekedési szabályok elsajátításához.

Ennek örömére az óvodások rövid műsorral kedveskedtek a meghívott vendégeknek. Galgóczy Zoltán alpolgármester ünnepi köszöntőt mondott, amelyben elhangzott, hogy nagyon fontos minél kisebb korban szerettessük meg a gyermekekkel a mozgást. Minkolényi Ilona és az alpolgármester átvágta a nemzeti színű avatószalagot a megújult udvar szélén, majd az alpolgármester és Kőszegi János, a településrész önkormányzati képviselője a kerület nevében kültéri játékokkal ajándékozta meg az ovisokat.
Az ünnepélyes avatáson részt vett Kucsák László országgyűlési képviselő is.