Korszerű készülékeket kapott a laktanya

Írta:  2015.04.14.
A kerületi önkormányzat április 13-án ünnepélyes keretek között új eszközöket adott át a XVIII–XIX. kerületi Tűzoltóparancsnokságnak.
A kerületi önkormányzat április 13-án ünnepélyes keretek között új eszközöket adott át a XVIII–XIX. kerületi Tűzoltóparancsnokságnak. A korszerűbb kellékek megkönnyítik és komfortosabbá teszik a hétköznapokat a laktanyában.

Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata kiemelt feladatának tekinti a közszolgálatot teljesítők támogatását, munkájuk és munkaeszközeik beszerzésének segítését. Ennek jegyében a képviselő-testület döntése nyomán 1,5 millió forint összegű támogatást adott a Budapest XVIII–XIX. kerületi Tűzoltóparancsnokságnak új és modernebb kellékek – többek között térfigyelő és navigációs rendszerek, gáztűzhelyek, valamint egy biliárdasztal – beszerzésére.

Az eszközöket Ughy Attila polgármester Tordai László tűzoltó parancsnoknak adta át.
– Azt gondolom, hogy a kerületnek a teljesítőereje mértékében szükséges hozzájárulnia ahhoz, hogy az a munka, amit a tűzoltók, illetve a katasztrófavédelem végez, kicsit könnyebb legyen. Ezekkel az eszközökkel nemcsak hasznosabban tölthető az idő a laktanyában, hanem lehetőség nyílik két vonulás között egy kis kikapcsolódásra, kellemesebb időtöltésre is – mondta a polgármester.