Mobiltelefonokat kaptak a védőnők

Írta:  2015.05.19.
Az önkormányzattól kapott hét új mobiltelefon segíti a jövőben a pestszentimrei gyermekorvosi rendelő védőnőinek munkáját.
Az önkormányzattól kapott hét új mobiltelefon segíti a jövőben a pestszentimrei gyermekorvosi rendelő védőnőinek munkáját. A telefonoknak köszönhetően könnyebb lesz a szülőkkel és a kollegákkal való kapcsolattartás.

Ma már szinte mindenkinek van mobiltelefonja, de a technika fejlődése sokszor váratlan problémákat eredményez.
- Átalakultak az emberek szokásai, sok helyen nincs már csengő, így a lakásokba való bejutás is nehézségekbe ütközött – mondta Tóth Judit, a Póth Irén utcai gyermekorvosi rendelő csoportvezető védőnője. – Mivel szinte mindenki mobiltelefonon intézi az ügyeit, a védőnői időpont egyeztetések is ezen keresztül történnek.
A szolgálati telefonokat Dömötör István és Lévai István Zoltán alpolgármesterek, valamint Bauer Ferenc és Csabafi Róbert önkormányzati képviselők adták át a védőnőknek. Dömötör István azt is elmondta, hogy a közeljövőben várhatóan bővülni fog a rendelőintézet és az adminisztráció is könnyebb lesz.
- Megtettük az épület bővítéséhez szükséges intézkedéseket, és folyamatban van egy új számítógépes rendszer telepítése, aminek segítségével már nem papíralapon kell majd feldolgozni, rögzíteni az adatokat – mondta az alpolgármester.