A vízelvezetésre is gondolnak

Írta:  2015.06.19.
Újabb útszakasz felújítására készül a XVIII. kerületben a BKK Közút Zrt. A Ráday Gedeon utca tönkrement útfelületét három ütemben cserélik. Először az Üllői út és a Haladás utca közötti szakasz kap új aszfaltburkolatot.
Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata kiemelten foglalkozik a kerületi útfelújításokkal. A BKK Közút Zrt-vel való szoros együttműködést jelezte az az áprilisi egyeztetés is, amelyet Ughy Attila polgármester kezdeményezett a társaság vezérigazgatójával. Akkor olyan fontos, nagy forgalmú szakaszokról tárgyalt Almássy Kornéllal, mint az Üllői út Béke téren túli külső szakasza vagy éppen a Ráday Gedeon utca.

Egyirányú forgalom

A tervek szerint június 29-én megkezdődnek a munkálatok a Ráday utcában, ahonnan nagyon sok lakossági panasz érkezett az önkormányzathoz, mert az esőzések után egyes helyeken kaotikus állapot alakult ki. A gyalogosokat rendre beterítette az út szélén összegyűlt és az autók által felvert víz, ami egy társasház mélygarázsába is befolyt.

A BKK Közút Zrt. szakemberei és az önkormányzat megbízottja a felújítást megelőző június 17-i útvonalbejáráson valamennyi problémás utcaszakaszt feltérképezte. Jó hír a lakosok számára, hogy a helyszíni szemle során egyértelművé vált: az aszfaltburkolat cseréjével egyidejűleg megoldható a vízelvezetés is, így emiatt nem kell elhalasztani a munkálatokat. A meglévő szikkasztóárkok alapos tisztítás, átmosás után megfelelően tudják majd ellátni a feladatukat.

Ideiglenes buszmegállók

A Ráday Gedeon utca felújítása érinti az BKK és a Volán autóbuszjáratainak közlekedését is. Néhány buszmegállót ideiglenesen odébb kell telepíteni, de a szakemberek igyekeznek ezt úgy megoldani, hogy egy-egy megálló helye valóban csak a legszükségesebb időre változzon meg, ezzel is csökkentve az utazóknak okozott kényelmetlenséget.

A munka várható időtartama egy hét. Ezalatt az érintett szakaszon egyirányú forgalmi rend bevezetését tervezik az Üllői út felé.

Félpályás lezárás

Arról már korábban döntés született, hogy a Dózsa György utat felújítják az Ózon utca és az Ültetvény utca között. Ennek kapcsán június 29-ig félpályás útlezárással kell számolni ezen az útszakaszon. A munkaterület mellett a váltakozó irányú forgalmat jelzőőr irányítja.
A nyár folyamán még a Vasút utcában lesz útfelújítás, a Nemes és a Törvény utca között, valamint magában a Törvény utcában a Vasút és a Címer utca között.
Amint azt Ughy Attila már jelezte, az önkormányzat mindent megtesz azért, hogy ha a kerület által kért valamennyi felújítás nem valósulhat is meg az idén, a BKK Közúttal való jó együttműködésnek köszönhetően a kimaradó szakaszok jövőre elsőbbséget kapjanak.