Összefogással épült az út Délegyházán

Írta:  2015.06.22.
Három település, köztük Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzatának összefogásával lett felújítva a délegyházi tavaknál, a Nomád partra vezető bekötőút. Az új, murvás útburkolaton kényelmesebben közelíthető meg ez a partszakasz.

A felújított utat június 19-én Lévai István Zoltán alpolgármester, Riebl Antal, Délegyháza polgármestere, Nagy András, Bugyi község alpolgármestere és Banyár László, a munkálatokat elvégző Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. vezérigazgatója és Molnár Ildikó a kerület főjegyzője adta át.

Közös volt a cél

- Délegyháza kezdeményezte a beruházást, mi pedig az önkormányzat itt lévő üdülőtelepe révén kerültünk a képbe – mondta Lévai István Zoltán. – Számunkra is nagyon fontos volt, hogy a nyaralóhely megközelítése a korábbinál magasabb színvonalú legyen. A telepen számos faház áll a Városgazda, a polgármesteri hivatal, a művelődési házak és egyéb önkormányzati intézmények dolgozóinak rendelkezésére. Legyen szó akár nyaralásról, vagy csapatépítő tréningről, a fejlesztés mindenképpen előnyére válik ennek a területnek. A felújításban résztvevő településeket is közelebb hozta egymáshoz, mert a közös munka a jó kapcsolat alapjait teremtette meg.

Minőségi javulás

A felújított mintegy 800 méteres útszakaszról szólva Banyár László elmondta, hogy a darált aszfalt alapra több rétegben vitték fel a zúzottkő-borítást.

Riebl Antal szerint az elkészült út növelheti a környék presztízsét.
- Településünknek nagyon sokat jelent ez az útfelújítás, mert eddig, amikor eljöttek hozzánk a fővárosból turistaként, vagy pihenni, mindig szégyenkeztem a rossz körülmények miatt. Ezután viszont, a XVIII. kerület és a költségek felét álló Bugyi település segítségével, azt gondolom, hogy európai színvonalú úton lehet eljönni ide az üdülőhöz – fogalmazott a délegyházi polgármester.

Nagy András hozzátette, hogy a közös beruházás két település történelmi hagyományainak folytatását is jelenti, mivel Alsó-Délegyháza a II. világháborúig Bugyi községhez tartozott.