Háziállatok elhelyezés a Koronavírus idején

Írta:  2020.03.26.

A Budapest XVIII. kerületében lakó állattartók részére a koronavírus-fertőzés vagy annak gyanúja miatt kórházi tartózkodásra kényszerülő, állataikról gondoskodni nem tudó, egyedülálló állattartók ebeinek, valamint zárt térben tartott macskáinak elhelyezése tárgyában

 

 
Tisztelt Állattartók!

Azok a Budapest Főváros XVIII. kerületében lakó egyedülálló polgárok, akik ebet, vagy zárt térben macskát tartanak (a köznyelvben „benti macskák”) és koronavírus-fertőzés, vagy annak gyanúja miatt kórházi tartózkodásuk válik szükségessé, az alábbi módon gondoskodhatnak a kórházi tartózkodás ideje alatt felügyelet nélkül maradó ebükről, vagy zárt térben tartott macskájukról.

  • Kérjük az érintetteket, hogy elsődlegesen az állatoknak az állattartók családtagjainál, rokonainál, ismerőseinél való elhelyezéséről, illetve ezen személyek útján az állatok tartási helyén történő ellátásáról gondoskodjanak.
  • Amennyiben az elhelyezés ilyen módon nem lehetséges, kérjük állatpanzióban vagy állatmenhelyen elhelyezni az állatokat.

Amennyiben a fentebb ismertetett módokon nem tudják elhelyezni állataikat, akkor a XVIII. Kerületi Polgármesteri Hivatal (az erre a  célra kötött szerződésben rögzített elszállítási és őrzési díjak ellenében ) gondoskodik az állatok szakszerű elszállíttatásáról és elhelyezéséről.

Ilyen esetben a 296-1351 telefonszámon vehetik fel az állattartók a kapcsolatot a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Osztályával.