Korszerűbb óvoda, iskola, bölcsőde

Írta:  2015.08.06.
Négy kerületi intézmény újul meg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium programjának köszönhetően.
Négy kerületi intézmény újul meg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium programjának köszönhetően. Az ezzel kapcsolatos döntéseket hozta meg a képviselő-testület augusztus 5-i rendkívüli ülésén.

Az energiatakarékosság alapvető elvárás az uniós tagállamokkal szemben. A rendelkezések lehetővé teszik, hogy az állami irányítású intézmények állami támogatással hajtsanak végre olyan fejlesztéseket, amelyek e cél elérését szolgálják. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium május legvégén hirdette meg kiemelt projekt felhívását, amellyel épületenergetikai fejlesztéseket támogat. E programban Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata is részt vesz, mégpedig négy épülettel.
A képviselő-testület augusztus 5-i ülésén igennel szavazott a részvételre, ugyanakkor döntött a szükséges pályázati önrész elkülönítéséről.
A pályázatnak köszönhetően egy iskola, két óvoda és egy bölcsőde újulhat meg rövid időn belül. A projektben a Kastélydombi iskola homlokzati és tetőszigetelését végzik el, valamint cserélik a nyílászárókat, és ugyanilyen munkálatokat végeznek el a Zenevár óvoda, a Szivárvány óvoda, valamint a Csibekas bölcsőde épületén is.
A pályázattal kapcsolatos döntés mellett két fontos kérdésben hozott még döntést a testület. Kapacitás átcsoportosítással segíti a szakrendelő még hatékonyabb működését, valamint egy Gyömrői úti irodahelyiség rendelkezésre bocsátásával támogatja a körzeti megbízotti rendszer fejlesztését.