Festők segítenek a gyerekeknek

Írta:  2011.01.25.
Kerületi képzőművészek ajánlották fel festményeiket vásárra. A bevételből a Perspektíva a Jövőért Alapítvány olyan lőrinci és imrei diákok táboroztatását támogatja, akiknek családja nem tudná előteremteni ennek költségét.

Rendszeresen igyekszik segíteni a Perspektíva a Jövőért Alapítvány a kerületben élő fiatalokon.
– Helyi és kerületen kívül élő festőművészek egyaránt saját alkotásaikat ajánlották fel a célra – mondta el az alapítvány képviseletében Őryné Szécsényi Erzsébet. – Ezeket március elejéig Pestszentlőrincen, a Polgárok Házában állítjuk ki. Nem rendezünk árverést: a festményeket egyszerűen megvásárolhatja, aki úgy érzi, szeretne csatlakozni a kezdeményezéshez. Egy másik kezdeményezésünkre is szeretném felhívni a figyelmet. Egy felmérés során észrevettük, hogy a fiataloknak ma nincsenek igazi példaképeik, ami nyilván negatívan hat a személyiségfejlődésükre. Ezért most egy pályázattal szeretnénk megtalálni azokat, akik kortársaik számára is fontos példaképeket tudnak felmutatni. Azt reméljük, hogy ez többek számára iránymutató lehet.
 
A pályázatról az alapítvány honlapja közöl információkat, a kiállított festményeket pedig szerdánként 9-17 óra, illetve szombati napokon 9-12 óra között tekinthetik, és vásárolhatják meg az érdeklődők a Polgárok Házában (Üllői út 517.).