A hatékonyabb bűnmegelőzésért

Írta:  2011.03.09.
A Magyarországi Női Alapítvány (MONA) és a kerületi önkormányzata együttműködve képzést hirdetett február 16-17-én „szakmaközi együttműködés a prostitúció és az emberkereskedelem visszaszorítása és az áldozatok segítése érdekében” címmel a Kondor Béla Közösségi Házban.
 
A képzés célja a rendvédelemben dolgozók, valamint a szociális, egészségügyi és gyermekvédelmi területen dolgozó segítő szakemberek felkészítése. A szexuális kizsákmányolás céljából folytatott emberkereskedelem, valamint a prostitúció elleni hatékony fellépés, az áldozatok felismerésére, támogatása különösen fontos.
 
A résztvevők gyakorlati tudnivalókat sajátítanak el az áldozatokkal folytatott hatékony rendőri és segítői munkáról. A felnőtt prostitúció, a szexuális emberkereskedelem és a gyermekprostitúció emberi jogi összefüggéseit, és a témakör jogszabályi hátterét ismerik meg. Információt gyűjtenek a prostitúció és szexuális kizsákmányolás céljából folytatott emberkereskedelemmel szembeni hatékony fellépéshez szükséges feltételekről, különös tekintettel a résztvevők közötti együttműködésre.