Együttérzéssel, segítőszándékkal

Írta:  2011.04.29.
A kolontári gyerekek szívet melengető levélben köszönték meg a Pedagógiai Intézet és Helytörténeti Gyűjtemény technika munkaközösségének az alkotóműhely foglalkozást. A szervezők az útjára indított programsorozattal hagyományt teremtettek és a jövőben is támogatják a kolontári nebulókat.
 
 
A Pedagógiai Intézet és Helytörténeti Gyűjtemény technika munkaközössége másodízben szervezett karitatív alapon kézműves délutánt a kolontári diákok számára.
Első alkalommal novemberben utaztak az iszapkatasztrófa által sújtott övezetbe, hogy az ideiglenesen Ajkán tanuló kolontári gyermekeknek alkotóműhely foglalkozást tartsanak.
A program nagy sikert aratott, ezért a szervező, Diráné Huszár Gertrúd, a kerületi technika munkaközösség vezetője, a Pitagorasz Általános Iskola szaktanára ígéretet tett a nebulóknak, hogy tavasszal ismét leutaznak hozzájuk.
 
A gyerekek és az intézmény dolgozói örömmel fogadták április 19-én, a Budapestről érkezett kis csapatot, majd nagy lelkesedéssel kezdtek az alkotómunkába.
A kreatív délutánon több új fejlesztésű hobbytermékkel dolgozhattak és változatos technikákat sajátíthattak el a kisiskolások.
Az alapanyagokat Holczer György, a Pentacolor Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója biztosította a résztvevők számára.
A diákok szép használati tárgyakat, húsvéti ajándékokat, valamint anyák napi festett virágkosarakat készíthettek. A remekbe szabott alkotásokból a foglalkozás végén kiállítást rendeztek a teremben.
A nap végén mindenki boldogan vitte haza saját kezűleg készített alkotásait.
Az iskola igazgatója, Soháné Csóka Zita megköszönte a nagyszerű programokat, és elmondta, hogy nagyon nagy lelki segítséget jelentett az együttérzés és a segítőszándék. 
A gyerekek szívet melengető levélben köszönték meg a támogatást.
 
A szervezők az útjára indított programsorozattal hagyományt teremtettek, és elhatározták, hogy a jövőben is támogatni fogják a kolontári nebulókat.