Kell a lámpa a Kapocs iskolánál!

Írta:  2011.05.09.
A Kapocs Általános és Magyar-Angol Két Tannyelvű Iskola előtti nagy forgalom különösen veszélyes. Mivel nincsen jelzőlámpa, így a gyerekek nem tudnak biztonságban átkelni az úttesten, a kialakult helyzeten a kihelyezet járdasziget sem segített megnyugtatóan, a szülők és a tanárok egyaránt megoldásra várnak.

A Kapocs Általános és Magyar-Angol Két Tannyelvű Iskola előtt az elmúlt években több baleset is történt, először 1998-ban vetődött fel a probléma, az iskola tanárai és a szülők pedig 2005 környéke óta harcolnak egy nyomógombos jelzőlámpáért, hogy nagyobb biztonságban kellhessenek át az úttesten az iskolába érkezők.

Nem elég a járdasziget

- Sokkal biztonságosabb lenne a közlekedés, ha lenne egy jelzőlámpa, igaz ugyan, hogy kiépítettek itt egy járdaszigetet, de ezt gyakran figyelmen kívül hagyják az autósok, ahelyett, hogy lelassítanának, jobbról megkerülik, mert úgy nagyobb sebességgel tudnak áthaladni rajta – magyarázta Fadgyasné Láda Erika az iskola igazgatónője.

A forgalomszámlálás is azt bizonyította, hogy hatalmas a forgalom, ráadásul a szülők is gyakran autóval hozzák el a gyerekeket az iskolába.

- Gyűjtöttünk már aláírást az ügy érdekében, beszéltünk a rendőrkapitánnyal és kértük Csabafi Róbert helyi képviselő segítségét, reméljük, a közeljövőben megvalósulhat itt egy jelzőlámpa elhelyezése, a balesetek elkerülése mindenképpen ezt kívánná – mondta az igazgatónő.

 A főváros feladat

A Kisfaludy úton egyre nagyobb a forgalom, az út mellett lévő Kapocs iskolánál ezért nem biztonságos a közlekedés, sajnos egyre több itt a beleset, ahogy történt ez februárban is.

- A részönkormányzat és személy szerint én is teljes mértékben egyet értek az iskolával és a szülőkkel, akik régóta szorgalmazzák a probléma megoldását, ezért felkértük a polgármestert, hogy tegyen valamit az ügy érdekében a fővárosnál, mert az út fenntartása fővárosi feladat – beszélt a problémáról Csabafi Róbert, a Pestszentimrei Városrészi Önkormányzat elnöke.