Vállalkozói klub divatbemutatóval

Írta:  2011.06.08.
Jubiláltak a kerületi vállalkozók, hiszen május végén a 60. klubnapot tartották a Városháza Dísztermében. Az ünneplés alatt azért komolyabb dolgokról is szó esett, például a kamarai törvény tervezett változásairól és a jövőre esedékes, ismét bevezetésre kerülő kötelező kamarai tagságról.

A Vállalkozói Klubnap 60. találkozóját rendezték meg 1999. óta, így nem csoda, ha hosszabb történelmi visszatekintéssel kezdődött az est. Neves előadók mindig megtisztelték a kerületi vállalkozókat ezeken a klubnapokon, így volt ez most is. Dr. Vadász György a BKIK általános elnöke a kamarai törvény tervezett változásairól beszélt, megemlítve, hogy a tervek szerint jövőre kötelező lesz a kamarai tagság. Az összeg is elhangzott, amely igen kedvezőnek tűnik, évi öt ezer forint.
A jubileumi klubesten részt vett dr. Lévai István Zoltán alpolgármester és Banyár László, a Vagyon18 Zrt. vezérigazgatója is, aki tájékoztatást adott az önkormányzat és a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány által közösen létrehozott ügyfélszolgálati iroda kerületi vállalkozásokat érintő szolgáltatásairól, majd bevonultak a modellek az egyik kerületi vállalkozó, Debreczeni Gáncs Melinda divattervező által tervezett szebbnél szebb ruháiban.

Ötezer vállalkozó

Kerületünkben ötezer vállalkozót regisztrálnak. Tíz évvel ezelőtt, amíg kötelező volt, ennyien fizettek kamarai tagdíjat. Jelenleg ebből mindössze háromszázan vállalják az önkéntes tagságot, elsősorban kis- és közepes vállalkozások…