"Az év tanára"

Írta:  2011.06.10.
Nemcsak egyetemeken, ma már középiskolában is választanak év tanárát. Egyre többen keresik meg a Karinthy Frigyes Gimnáziumot azzal, hogy tanácsot kérjenek, hogyan szervezzék ők is a megtisztelő cím odaítélését. Az intézményben már nyolcadik éve a pedagógusnapi ünnepségen adják át a díjat.
 
Az iskola diákjai minden tanév végén megszavazhatják, hogy ki legyen „Az év tanára” a Karinthy Frigyes Gimnáziumban. Az intézményben nagyon fontosnak tartják, hogy a tanulók is demokratikusan véleményt nyilváníthassanak a pedagógusaikról. Ez a díj a diákok érzelmi kötődését hivatott értékelni. Az iskola aulájában tartott iskolagyűlésen tudják meg a kíváncsi diákok, tanárok, hogy ki kapta a legtöbb szavazatot. (A jutalmat dr. Bognár Anikó igazgatóhelyettes alapította, a Karinthy Frigyes Gimnázium Stúdium Alapítványa támogatja és kiegészíti.)
Minden diák szavazhat, az iskola diákbizottságának a tagjai gyűjtik össze a voksokat. Az idén is nagyon szórt volt a mezőny, szinte minden tanár kapott szavazatot! Ez azt jelenti, hogy sok-sok kiváló pedagógus van a Karinthy Frigyes Gimnáziumban.
2011-ben kimagasló eredménnyel lett „Az év tanára” Bálint Gábor angolszakos tanár, aki maga is az iskola Két Tanítási Nyelvű Tagozatának tanulója volt, évek óta már itt tanít és kiváló osztályfőnök is.