Haladék a plakátoknak és a kutaknak

2020.11.24.

 

Három év haladékot kaptak az óriásplakátok üzemeltetői, a korábbi feltételek azonban változatlanok - tájékoztatta lapunkat Petrovai László alpolgármester. A kormány döntése országos érvényű, tehát nem csak a kerületünket csúfító, vizuálisan szennyező szerelvényekre és a rajtuk elhelyezett hirdetményekre vonatkozik.

 

- A kötelezettségek ugyanazok: amelyik hirdetőhelynek folyamatos engedélye van, és időközben nem jár le a bérleti joga, 2023. december 31-ig maradhat. A lejárt engedély nem hosszabbítható meg, és természetesen újat sem adunk ki.

Az alpolgármester arról is tájékoztatott, hogy ugyancsak három évvel meghosszabbították a kutak bejelentési kötelezettségének határidejét is.

- Ez a döntés minden talajvízkútra vonatkozik, de emlékeztetnem kell az érdekelteket, hogy más az eljárás az ásott, illetve a fúrt kutak esetében. Előbbinél a tulajdonos eljárhat egyedül: beszerzi az önkormányzat ügyfélszolgálatán, vagy letölti az internetről a bejelentésre szolgáló űrlapot, kitölti, aláírja és beadja. Kötelezettségét ezzel teljesítette. Ha a kút nem ásott, gyűrűs vagy téglakút, hanem fúrt létesítmény, akkor ezt a papírt a tulajdonos maga már nem írhatja alá: jogosultsággal rendelkező vízügyi szakembert kell felkérnie, mert egyes fontos kérdésekre csak a szakember tud helyes és felelős választ adni. Az önkormányzat dolgozik azon, hogy ez utóbbiban segítséget tudjon adni az érdekelteknek.

(K. A.)