Támogatás a szociálisan rászoruló fiatalok tanulmányaira

2020.12.03.

 

37 kerületi diák részesült ösztöndíjban. Hatalmas segítségként értékelték a tanulók a pályázat útján elnyert pénzt.

 

TAA 2400A Bursa Hungarica támogatást csaknem 20 éve ítélik oda a nehezebb körülmények között élő diákoknak. Az összesen 10 millió forintos támogatási rendszer célja az, hogy az egyetemi és főiskolai hallgatók, továbbá a felsőoktatási intézménybe jelentkezni kívánó fiatalok számára is elérhetővé tegye a felsőoktatásban való részvételt, elősegítse a képzéshez történő hozzáférést, valamint a szociális különbségek mérséklése érdekében biztosítsa a felsőoktatás résztvevőinek esélyegyenlőségét.

Az ösztöndíjakat 2020. december 2-án Szaniszló Sándor, Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere, Ferencz István polgármester-helyettes és Kassai Dániel, az Oktatási-, Közművelődési-, Sport és Ifjúsági Bizottság elnöke közösen adták át a diákoknak.

- Örömmel tölt el, hogy idén is segíthettünk, hiszen a fiatalok tanulása, nemcsak az ő életüket teszi könnyebbé, de a tanult, művelt, képzett új generációk az ország javát is szolgálják. Azt remélem, hogy évről-évre több diplomás fiatal felnőttel gazdagodik hazánk – mondta bizakodva az átadón Szaniszló Sándor.

Az ösztöndíjak átvétele után a diákok néhány tervükbe, a jövőjükkel kapcsolatos elképzeléseikbe is engedtek egy kis bepillantást a kerületi vezetők kérdéseire. A leendő pedagógusoktól, mérnököktől, informatikusoktól és pénzügyesektől megtudhattuk, hogy szinte mindannyian szeretnének a tanulmányaik elvégzése után is a kerületben maradni, élni és dolgozni.

Egy jelentős része a támogatást elnyert fiataloknak csonka családban, egyetlen fizetésből él, így hatalmas anyagi segítségként értékelték az ösztöndíjat.