Újabb mérföldkő a kerületi betegellátásban

2020.12.16.

A teljes felújítása után átadták a Kondor Béla sétány 13. alatt található felnőtt háziorvosi rendelőt. Jövőre is folytatódnak az egészségügyi intézmények rendbetételei a kerületünkben.

December 14-én a betegek, a rendelőben dolgozó orvosok és asszisztensek már birtokba vehették az esztétikailag és műszakilag egyaránt felújított rendelőt, december 15-én pedig az intézmény ünnepélyes átadására is sor került.

Az átadáson többek közt részt vett Szaniszló Sándor, Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere, dr. Szebényi Attila igazgató főorvos, Kőrös Péter és Petrovai László alpolgármesterek és több egészségügyi dolgozó.

TAA 3851 2Az első év ígéretei teljesültek

Szaniszló Sándor a korábbi, választási ígéreteikre emlékeztette a résztvevőket, amelyekben részben azt fogalmazták meg, hogy a kerületben az egészségügyet és az egészségügyi intézményeket is rendbe teszik.

- 2019. őszén az volt a legerősebb vállalásunk a kerületiek felé, hogy rendbe hozzuk az egészségügyet. Elmondhatom, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére is teljesítettük, amit az első évre vállaltunk. Hamarosan átadjuk Pestszentimrén a gyermekorvosi rendelőt, felújítottuk itt, Havannán a háziorvosi rendelőt, Pestszentimrén lesz egy új röntgenberendezés. Dönteni fogunk a kerületi betegellátáshoz szükséges újabb gépek és műszerek beszerzéséről is. Egy nagyon fontos ígéretünk van még folyamatban, mégpedig az, hogy a XVIII. kerületnek önálló CT és MR berendezése lesz, egyelőre ezen dolgozunk. Mindezek mellett sikerült lerövidíteni a CT és MR vizsgálatokra a kerületiek várólistáját, a három hónapos várakozási idő tíz nap alá szorult. Nem áll le a munka, 2021-ben is jelentős egészségügyi fejlesztések lesznek a kerületben – osztotta meg a jelenlévőkkel a kerületi vezetés terveit Szaniszló Sándor.

A dolgozók és a betegek is elégedettek

Dr. Szebényi Attila a rendelő megújulását egy újabb mérföldkőként értékelte a kerületi egészségügyi ellátás fejlesztésében. A rendelőben dolgozó egészségügyi szakemberek nem titkolták, hogy régóta várták, hogy kulturáltabb körülmények között láthassák el a betegeket, és éljék a mindennapjaikat. Akad köztük olyan szakember, aki már 29 éve dolgozik a rendelőben, és elmondása szerint azóta semmi sem változott egészen mostanáig. A rendelésekre váró betegek is örömmel tapasztalták a változásokat, volt, aki ég és földként jellemezte a jelenlegi és korábbi állapotokat a rendelőben.