Év végéig készülnek el a felújítási tervek

2021.01.13.

Megkezdődik az Üllői útnak a Szarvas csárda tér és a városhatár közötti, több mint négy kilométeres szakaszának felújítási tervezése.

A tervezések során fontos szerepet kap a közösségi közlekedés mellett a gyalogos és kerékpáros közlekedés, valamint a zöldterületek rendezése is. A BKK a felújítási tervek elkészítéséről szóló szerződést 2021. első napjaiban írta alá a közbeszerzési eljárás nyertesével, a Create Value Kft.-vel – írta a BKK (Budapesti Közlekedési Központ) a közleményében.

Kiemelt cél a rossz út- és járdaburkolatok felújítása, az akadálymentes közlekedés biztosítása, a közösségi közlekedés előnyben részesítése, valamint a kerékpáros és gyalogos infrastruktúra fejlesztése.

Áthangolják a jelzőlámpákat, átépítik a buszmegállókat. Új gyalogátkelőhelyek és új jelzőlámpás csomópontok is „tervezhetők”. Kiegészül a területen található fasor is.

A vállalkozónak év végéig kell leszállítania az engedélyekkel, hozzájárulásokkal rendelkező kiviteli terveket, valamint a tenderdokumentációt.