Mit tegyünk a klímaváltozás ellen?

2021.01.21.

 

A fővárosi lakosok véleményei, észrevételei és ötletei is fontosak a budapesti klímastratégia megtervezésében.

 

Megkezdődött Budapest Klímastratégiájának és Fenntartható Energia- és Klíma Akciótervének társadalmi egyeztetése. A stratégia aktuális változatát​​ (11,5 MB) bárki véleményezheti, javaslatot tehet az abban meghatározott feladatok módosítására, kiegészítésére 2021. február 19-ig.

A stratégia célja, hogy Budapesten legalább 40%-kal csökkenjen az üveghá​zhatású gázok kibocsátása 2030-ig.

A véleményeket, módosítási, kiegészítési javaslatokat levélben („Vélemény Klíma Akcióterv 2021" Cím:1840 Budapest; Főpolgármesteri Hivatal, Klíma- és Környezetügyi Főosztály) vagy e-mailben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehet benyújtani.

Köszönjük, hogy javaslataikkal és észrevételeikkel hozzájárulnak Budapest Klímastratégiájának és Fenntartható Energia- és Klíma Akciótervének elkészítéséhez, ezzel is segítve egy Klímatudatos és Zöld Budapest megteremtését!

A korábbi, 2018-ban elfogadott klímastratégia​ felülvizsgálatát, frissítését a „Budapest Mindenkié" főpolgármester-jelölti programban​ (1,51 MB) meghatározott környezetvédelmi célkitűzések, az Új Budapest-politika térnyerése tette időszerűvé.

(Budapest Főváros Önkormányzata felhívása a lakosság felé.)