Karácsony Gergely: Adják ide a rendelkezésre álló vakcinákat, és mi felgyorsítjuk az oltási programot!

2021.03.10.

Budapest főpolgármestere a közösségi oldalán, nyílt levélben ajánlott ismét segítséget a kormánynak az oltásprogram felgyorsításához. 

„A múlt hétvégi, és sok helyen még ma sem szűnő oltáskáosz után turbóra kapcsolt a propaganda, hogy mennyire jól állunk az oltások terén. A mellékelt adatok azonban azt mutatják, állhatnánk sokkal jobban is – és ez lenne mindannyiunk érdeke. Ugyanis, ha a vakcinák számát vetjük össze az átoltottsággal, akkor Magyarország abban az utolsó.

Pedig látjuk, micsoda szenvedést okoz a harmadik hullám. Elhunyt egy kisvárosnyi magyar ember, hiányuk pótolhatatlan. Az áldozatok emlékének, a szeretteiknek is, és minden aggódónak, az egészségét és egzisztenciáját féltő embernek tartozunk azzal, hogy az oltási program a lehető legzökkenőmentesebb, átláthatóbb és gyorsabb legyen. Az önkormányzatok ebben kínálnak segítséget. Budapest is. A javaslatainkat megtettük, részletesen elmondtuk, milyen közterületeket tudunk biztosítani, ahol biztonságosan beadható az oltás a budapestieknek.

Készek vagyunk rá, hogy biztosítsuk a ma bezárásra ítélt intézményeinket, mint például a Műjégpálya, a fürdők, közterek, ahol biztonságosan megoldható a tömeges oltás. Segíteni akarunk nem csak hellyel, de munkával is. Együttműködés és együttérzés – ezt kínáljuk, és ezt várjuk el a kormánytól.

Ha van rendelkezésre álló vakcina, a budapestieknek járó részt adják oda, és mi megoldjuk!” – ajánlotta fel segítségét Karácsony Gergely.

vakcinák felgyorsítás