Ökoaktivista diákok a kerületben

Írta:  2012.02.28.
A környezettudatosságra való nevelést a gyerekeknél kell kezdeni. Egy felnőttnek már kialakult gondolkodásmódja van, amit nehéz megváltoztatni. A Zöld18 azonban éppen a gyerekek segítségével próbálja a felnőtteket is környezetbaráttá, az ökológiai kérdések iránt fogékonyabbá tenni. Segítséget nyújtanak ebben azok az ökoaktivista diákok, akik a kerületben szervezett környezetvédelmi programokon segítőként vesznek részt.
– Az ökoaktivista hálózat tagjai rendkívül komolyan veszik azt, hogy környezetvédelemmel foglalkoznak – mondta Bánhegyi Marianna, az ökoaktivista program vezetője. – Célunk a nevelés, az, hogy új ismereteket adjunk nekik, hogy megtanulják, hogy a környezetvédelem nem csak abból áll, hogy az utcán nem dobjuk el a szemetet, és hogy lekapcsoljuk a feleslegesen égő villanyt.
A kerületben egyre több az ökoiskola, amelyekben rendszeresek a környezetvédelmi programok. Az aktivisták ezeken szervezőként vesznek részt. Jelenleg iskolánként 3-4 diák vesz részt ebben a mozgalomban.
– Szeretnénk tömegesebbé tenni mindezt, és ebben az önkormányzat is támogat minket a kerületi környezeti monitoring program keretében – mondta el Pintér Ferenc, az ICI Interaktív Kommunikációs Zrt. elnök-vezérigazgatója. – Lévai István Zoltán alpolgármester úr megkért minket, hogy egyelőre saját erőből tartsuk fenn ezt a kezdeményezést valamilyen szinten. Viszont tervben van, és reméljük, hogy idén már megvalósul az, hogy az erkölcsi támogatás mellett anyagi hozzájárulást is kapjunk ehhez a munkához.
Az ökoaktivista mozgalomról és a csatlakozási lehetőségről a www.zöld18.hu oldalon részletesen tájékozódhatnak.

www.bp18.hu/admin/index.php
www.bp18.hu/admin/index.php